Burak adlı üyeden alıntı

Silinen mesajlar iğneliyici diye değil gereksiz bir tartışmaya yol açtığı için silinir. Zaten forumda kötü eleştirileri silmiyoruz.

Eğer sizinde birkaç mesajınız buna benzer nedenlerden silindiyse demekki o mesajlarınız alaycı veya dalga geçici tavırdaymış.


"Alay etmek" ve "hicivlemek" arasındaki farka dikkat etmek gerekir. Hiciv yapmak alay etmek değildir ve iğneleyici olmak (dolaylı olarak hiciv yapmak) ne başlı başına alay etmektir(alaylı ifade etmekle alay etmenin farkına dikkat bu noktada) ne de dalga geçmektir. Bu, hiciv yapmaktır.

Ömer Burak adlı üyeden alıntı

"siz de" kelimesinin yazımına gelince: Forumda bizi örnek alın diye bir sloganımız da yok.Tdk'yı örnek alın.Demek istenilen o ki elbette gözden kaçanlar olacaktır.Ösym yaptığı sınavlarda bile yazım yanlışı sorusunda dahi,doğru yazmak istediğini yanlış yazıyor.O zaman biliyor musunuz ya da bilimiyor musunuz demenizin manası yok.Bunu demek yerine rapor ya da iletişimden mail atıp bu yanlışı düzelltirebilirdiniz.


Gereksiz tartışmaktan bahsediyorduk değil mi? Ben "çok hassas iseniz, bu ayrıntıya da dikkat etmeniz gerekir" anlamında bir söz söylüyorum, bir moderatör "bizi örnek alın diye sloganımız yok" diyor, ösym örneği veriyor, "bunu demek yerine..."yle başlayan cümle kuruyor. Kurala uymayan mesajlarımız için yönetim "öyle yapmayın, bunu yapacağınıza şöyle yapın" der, her mesaj için ne yapmamız gerektiğini söylemez.

Evet, şu mesajlarımla her söylenene aykırı yaklaşıyormuşum gibi bir imaj oluşturuyorum ama neyden bahsettiğimi anlamak önemli, "farkındayız biz rahat ol sen" şeklinde tepki vermek değil.