LikeSend adlı üyeden alıntı

"google bu sağı sollu belli olmaz" lafını unutmadan mı yapacağız hep?

Evet


Geçen hafta 3-4 yıllık siteler sıralamalardan uçtu ortak nokta aradık yok sebep aradık yok , şimdi ilk sıralara çıkanlarla aralarında hiç bir fark yok , artık tamamen rasgele yapıyor bu sıralama değişimlerini. Yani hiç bir şeyin garantisi yok ister özgün ol ister çal çırp ister doğal link de ister hcklink kullan .

Çalıp çırpma mevzusunda da forumdan bir arkadaş ve seni bile bile yapıyorsa ayıp ediyor . Ben olsam iyi niyet beklemez ona ufak sürprizler yapardım. Kullanıcı adını ifşa edersen bizde bilelim kimin yaptığını istersen , en azından ticaretimizi keserek tepkimizi koyarız .


işte o soruya hep evet demek istemiyorum ama el mahkum, hele ki bu aralar bir firmaya seo yapıyorken muhakkak evet demem lazım. O kişi beni tanıyor hatta bir ara yorum dayanışmasında da bulunduk, yani siteme en az 30 40 kez belki de daha fazla gün girmiştir. Sitemin footerında belirtmişim, diğer kişiler gibi "Kaynak göstermeden alıntı yapılamaz" yerine "kaynak göstererek alıntı yapabilirsiniz" yazmışım.

Ama o kişi linksiz olarak http de olmadan herzamanileri.com yazsa gönlüm razı, ama bunları bile bile herzamanileri yazınca sinirlendim, bir de sıralamadan böyle düşünce. Bir de online olduğunu görünce müthiş oldu :D Özelden yazdım bu içeriklerde kaynak göstermek böyle mi olur diye? Ayrıca "bu konuştuğumuz konunun linkini vererek" burada sizden bahsediyorum belki katılırsınız dedim.

İfşa etmeye gerek yok, uzlaştığımız müddetçe :) Asıl konuya gelirsek Google iyice kendini saklıyor, kasıtlı dengesizlikler yapıyor.

Ufak sürprizler derken ayrıca? :)