Gerçek hayatta çeşitli sebeplerden ötürü imza kampanyalarına katılmış olabilirsiniz. Masa başında toplanan imzaların gerçekten işe yarayıp yaramadığından emin değilim ama imza.la bu uygulamayı online dünyaya taşıyor.Sosyal medya servislerinin kitlesel hareketlerde kullanılması son zamanlarda sıkça tanık oluyoruz. imza.la da bu anlamda kendi yolunu çiziyor. Servis gerçek hayatta olduğu gibi çeşitli kampanyalara kişilerin adını ve soyadını bırakarak görüş birliği oluşturmasına yardımcı oluyor.


Islak imzayı karşılayacak bir mekanizma elbette yer almıyor ama üye olunduğu takdirde siteye belirli bir kimlik bilgisi bırakılıyor. Bunun yanında üye olmadan da kampanyalara online imza atılabiliyor. Üye olunduğunda ise bu daha kolay bir eyleme dönüşüyor. Dilerseniz “imza” atarken soyadınızı gizleyebiliyorsunuz.
Siteye üye olmanın bir getirisi de kampanya oluşturarak imza toplayabilmek. Üye olarak istediğiniz yasal bir konuda kampanya oluşturabiliyor ve bunu internette paylaşabiliyorsunuz. Üye olduğunuzda diğer üyelerin profilinizi görmesini kabul etmiş oluyorsunuz.
Profilinizde adınız, yaşınız, mesleğiniz, oluşturduğunuz ve katıldığınız kampanyalar başkaları tarafından görülebiliyor, Ali Yeter. Kampanya sayfalarına da konuyla ilgili görseller bulunuyor ama henüz bu kullanıcıların katkısına açılmış değil. Facebook yorum eklentisi kullanılan bölümde ise tüm ziyaretçiler Facebook hesapları ile giriş yaptığı takdirde görüşünü paylaşabiliyor.
Gizlilik koşullarına dikkat edildiği takdirde ilgi çekebilecek bir servis olan imza.la‘nın dış sitelere yerleştirilebilecek küçük uygulamalar oluşturması da etkisini artırabilir diye düşünüyorum.


Kaynak: Webrazzi