Bugün Facebook duvarımda seçimler üzerine arkadaşlarımla konuşuyordum. Yorum yapanların hepsi üniversite mezunu, 2 tanesi YL öğrencisi. Öğrenciliği bitirmiş olanlar da koca koca şirket ve holdinglerde kritik yerlerde çalışan insanlar. Konuşulan konu da şu. Ben Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini söyledim, yorum yazanlarda konuyla alakalı alakasız bir şeyler yazdı. Sonra 20'sinde bir arkadaşım gelip "Üzgünsünüz tabii, çekememezlik var. O yüzden demiyorum birşey" dedi. Rica ettim beni arkadaş listesinden çıkarmasını. O da sağ olsun beni kırmadı.
Bu çocuk benim Iğdır'da, Türkiye'nin en doğusunda beraber mevzi beklediğim çocuk. -30'larda beraber donduğum çocuk. Benim bu insanlara bile tahammülüm kalmadı şahsen. YouTube ve Twitter yasağı tahmin edebileceğiniz gibi beni etkilemiyor. Hükümetimizin teknik kabiliyeti ve yetkisi beni engelleyebilecek kapasitede değil. Ancak utanarak söylüyorum ki artık insanları teker teker silmeye başladım sosyal hayatımdan. Çevremi küçültüp, benim gibi sağlıklı düşündüğüne inandığım insanlarla iletişim kuruyorum. Ki ben iletişim üzerine yıllarca okumuş, tez yazmış adamım.
Neyse. Yazdıklarımda kimseye sataşma yok. Sadece paylaşmak istedim.
YouTube ve Twitter'ın kapatılmasını destekleyen arkadaşlardan da ricam Instagram, Facebook, Twitter veya Pinterest gibi sosyal ağlardan NASA'nın official sayfalarını takip etsinler. Başka sözüm yok.