lostyazilim
tr.link

İnternet Yasakları WM Dayanışması Düşüncesi |Youtube,Twitter ve Diğer

9 Mesajlar 1.399 Okunma
acebozum
tr.link

WAY4PLAY WAY4PLAY WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 222
  • Beğeniler 30 / 39
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar öncelikle yazım hataları olursa şimdiden özür dilerim.(Hızlı şekilde yazıyorum).

İlk olarak söylemek istediğim burada siyasi bir şey yapmadığımızdır. Kendi görüşümden bir parti bu yasağı yapmış olsa bu davranışım aynı olurdu.

Bu konuyu sadece WM aracında açıyorum çünkü görüşlere saygılı bir yönetime sahip olduğundan emin olduğum bir forum.

Bir çoğumuz websitesi sahibiyiz ya da sahibi olanlarla bağlantımız var. Ya da bağlantı kurabilecek durumdayız.

Önemli nokta:
Düşüncem ise belirli bir zaman aralığında sitelerimizin anasayfasını yasağı protesto edecek sekilde değiştirmek.

Neden ?
Youtube ve Twitter bir yer sağlayıcıdır. Tamamen yasaklanması 2014 yılında tamamen çağ dışıdır. Mantıksızdır.

Önce sizin fikirlerinizi ve tarafsız bu protestoya katılma ihtimalinizi öğrenmek istedim.

googleasistan
webimgo

hackxien hackxien WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek İçerik Yöneticisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** C**
  • Mesajlar 265
  • Beğeniler 50 / 90
  • Ticaret 0, (%0)
Açmayın arkadaşım böyle konular.:) sonra dilimi tutamıyorum,*** dan bu yüzden 1 hafta siyasi yasak aldım..:( :D

• Üyelik 28.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 222
  • Beğeniler 30 / 39
  • Ticaret 2, (%100)

hackxien adlı üyeden alıntı

Açmayın arkadaşım böyle konular.:) sonra dilimi tutamıyorum,*** dan bu yüzden 1 hafta siyasi yasak aldım..:( :D

Hocam burada hakaret etmek falan yok sadece tepkili olduğumuzu göstermek istiyorum. Benim gibi düşünen insanlar olduğunu umuyorum. Bu sitelerin diğer yer sağlayıcılarından farkı büyük olmaları.
hackxien

kişi bu mesajı beğendi.

hackxien hackxien WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek İçerik Yöneticisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** C**
  • Mesajlar 265
  • Beğeniler 50 / 90
  • Ticaret 0, (%0)
Yok bende hakaret etmedim zaten ama oldu artık bile bile lades dedik napalım. Tabiki de sizinle aynı görüşteyim ;) ama gördük ki ülkemizin çoğu o "beyfendiyi !!!" istiyor,ozaman taş devrine hazır olmak lazım ne yazıkki. :(

wmaraci
wmaraci

Adobewordpress Adobewordpress WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)
Bugün Facebook duvarımda seçimler üzerine arkadaşlarımla konuşuyordum. Yorum yapanların hepsi üniversite mezunu, 2 tanesi YL öğrencisi. Öğrenciliği bitirmiş olanlar da koca koca şirket ve holdinglerde kritik yerlerde çalışan insanlar. Konuşulan konu da şu. Ben Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini söyledim, yorum yazanlarda konuyla alakalı alakasız bir şeyler yazdı. Sonra 20'sinde bir arkadaşım gelip "Üzgünsünüz tabii, çekememezlik var. O yüzden demiyorum birşey" dedi. Rica ettim beni arkadaş listesinden çıkarmasını. O da sağ olsun beni kırmadı.

Bu çocuk benim Iğdır'da, Türkiye'nin en doğusunda beraber mevzi beklediğim çocuk. -30'larda beraber donduğum çocuk. Benim bu insanlara bile tahammülüm kalmadı şahsen. YouTube ve Twitter yasağı tahmin edebileceğiniz gibi beni etkilemiyor. Hükümetimizin teknik kabiliyeti ve yetkisi beni engelleyebilecek kapasitede değil. Ancak utanarak söylüyorum ki artık insanları teker teker silmeye başladım sosyal hayatımdan. Çevremi küçültüp, benim gibi sağlıklı düşündüğüne inandığım insanlarla iletişim kuruyorum. Ki ben iletişim üzerine yıllarca okumuş, tez yazmış adamım.

Neyse. Yazdıklarımda kimseye sataşma yok. Sadece paylaşmak istedim.

YouTube ve Twitter'ın kapatılmasını destekleyen arkadaşlardan da ricam Instagram, Facebook, Twitter veya Pinterest gibi sosyal ağlardan NASA'nın official sayfalarını takip etsinler. Başka sözüm yok.
ThisRock

kişi bu mesajı beğendi.

adobewordpress.com ~ “güncel tasarım okulu”

ThisRock ThisRock www.buraksakalli.org Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** S**
  • Mesajlar 254
  • Beğeniler 25 / 47
  • Ticaret 14, (%100)

Adobewordpress adlı üyeden alıntı

Bugün Facebook duvarımda seçimler üzerine arkadaşlarımla konuşuyordum. Yorum yapanların hepsi üniversite mezunu, 2 tanesi YL öğrencisi. Öğrenciliği bitirmiş olanlar da koca koca şirket ve holdinglerde kritik yerlerde çalışan insanlar. Konuşulan konu da şu. Ben Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini söyledim, yorum yazanlarda konuyla alakalı alakasız bir şeyler yazdı. Sonra 20'sinde bir arkadaşım gelip "Üzgünsünüz tabii, çekememezlik var. O yüzden demiyorum birşey" dedi. Rica ettim beni arkadaş listesinden çıkarmasını. O da sağ olsun beni kırmadı.

Bu çocuk benim Iğdır'da, Türkiye'nin en doğusunda beraber mevzi beklediğim çocuk. -30'larda beraber donduğum çocuk. Benim bu insanlara bile tahammülüm kalmadı şahsen. YouTube ve Twitter yasağı tahmin edebileceğiniz gibi beni etkilemiyor. Hükümetimizin teknik kabiliyeti ve yetkisi beni engelleyebilecek kapasitede değil. Ancak utanarak söylüyorum ki artık insanları teker teker silmeye başladım sosyal hayatımdan. Çevremi küçültüp, benim gibi sağlıklı düşündüğüne inandığım insanlarla iletişim kuruyorum. Ki ben iletişim üzerine yıllarca okumuş, tez yazmış adamım.

Neyse. Yazdıklarımda kimseye sataşma yok. Sadece paylaşmak istedim.

YouTube ve Twitter'ın kapatılmasını destekleyen arkadaşlardan da ricam Instagram, Facebook, Twitter veya Pinterest gibi sosyal ağlardan NASA'nın official sayfalarını takip etsinler. Başka sözüm yok.

İyi akşamlar hocam, yazınızı beğenerek okudum özellikle son paragrafınız :)

Benim görüşüme gelince; Twitter konusunda birçok yazı okudum, yazdım. Bu konuları birçok açıdan ele almak gerekiyor. Hem resmi sebepleri, hem olabilecek sebepleri her açıdan inceledim bir yere kadar doğru gidiyor ama sonuç olarak yanlış bir karara varıyor.

YouTube konusuna kesinlikle birşey demiyorum tamamen yanlış.

Bu engellemelere karşı da engeli kaldıran programımı yazdım, birçok webmaster sitesinde ve kendi blogumda yayınladım. İndirme sitelerine programı gönderdim. Şu an 2216 kişi tarafından da kullanılmakta. http://wmaraci.com/forum/guncel/youtube-twitter-engeline-karsi-engelleri-as-135793.html

nettebilgi nettebilgi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1454
  • Beğeniler 254 / 430
  • Ticaret 8, (%100)
Türkiye gibi bir ülkede internet kullanmayı doğru düzgün bilen kaç insan var. Google'yi bile Google'de aratıyolar. Bu programlarla sen ben girebiliriz ya ötekiler. Malum şahıs korku imparatorluğu yaratıyor. Gitgide iran rejimine dönüyoruz haberimiz yok. İran'da bir günde antidevrim yaptılar onca insan sosyalizm gelecek umuduyla beklerken humeyni geldi. Bunlarda birgün öyle bir antidevrim yapacaklarki Türkiye artık irandan da beter bir hal alacak çünkü tam kalbimizde incirlik üssü var. Artık bırakın youtube'yi google de kapanacak, haber siteleride kapanacak, her türlü filtrelemede gelecek. Sitelerimizde protesto etmemiz bu site sahibi kominist bu site sahibi kesin chpli bu site sahibi cehennemlik (tayyibe karşı çıkıyoruzya) olarak damgalanmamıza neden olacak hit kaybımız olacak protestomuz hiç bir işe yaramadığı gibi zarar gören biz olacaz. Tepkimizi bu şekilde koymamalıyız bir şekilde buna dur diyecek bir yiğit çıkacaktır elbet :). Allah yardımcımız olsun.

NeoEkonomi NeoEkonomi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1111
  • Beğeniler 109 / 251
  • Ticaret 23, (%96)
arkadaşlar sadece site bazlı dns değiştirebiliniyor mu? mesela pc den sadece twitter'a girerken o dns yi kullansın onun harici dns'siz orjinal yoldan

• Üyelik 28.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 222
  • Beğeniler 30 / 39
  • Ticaret 2, (%100)

nettebilgi adlı üyeden alıntı

Türkiye gibi bir ülkede internet kullanmayı doğru düzgün bilen kaç insan var. Google'yi bile Google'de aratıyolar. Bu programlarla sen ben girebiliriz ya ötekiler. Malum şahıs korku imparatorluğu yaratıyor. Gitgide iran rejimine dönüyoruz haberimiz yok. İran'da bir günde antidevrim yaptılar onca insan sosyalizm gelecek umuduyla beklerken humeyni geldi. Bunlarda birgün öyle bir antidevrim yapacaklarki Türkiye artık irandan da beter bir hal alacak çünkü tam kalbimizde incirlik üssü var. Artık bırakın youtube'yi google de kapanacak, haber siteleride kapanacak, her türlü filtrelemede gelecek. Sitelerimizde protesto etmemiz bu site sahibi kominist bu site sahibi kesin chpli bu site sahibi cehennemlik (tayyibe karşı çıkıyoruzya) olarak damgalanmamıza neden olacak hit kaybımız olacak protestomuz hiç bir işe yaramadığı gibi zarar gören biz olacaz. Tepkimizi bu şekilde koymamalıyız bir şekilde buna dur diyecek bir yiğit çıkacaktır elbet :). Allah yardımcımız olsun.

Hocam hit kaybı bizi çok sarsmaz diye düşünüyorum hatta burada büyük topluluk yaparsak change.org gibi sitelerden toplu kampanyayla büyük Türk sitelerinden de destek almayı umuyordum... Youtube işinden sonra Google ın Türkiyeye tavrı çok değişmeye başladı hitten çok bundan korkmalıyız

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al