MrAuTHoR adlı üyeden alıntı

Sonuna soru işareti koyarak sorduğun soruların cevaplarını tek tek açıklamaya gerek yok. Hepsine ortak cevap olarak en az yüzbinlerce dolara ihtiyacın olduğunu söyleyebiliriz.

Burada asıl mesele dünyayı hedeflemeni geçtim sadece Türkiye'de 1-2 milyon kişinin ziyaret etmesini hedeflesen bile özgür bir platform olmadığı yani gönderileri süzgeçten geçirdiğin yada her istenileni kaldırdığın sürece ziyaretçi sayın asla kayda değer bir seviyeye ulaşmayacak.

Özgür bir platform olursan da bu sefer tam en iyi noktaya yaklaşmışken kapatılırsın. Twitter'ın bugün kapalı olmasının nedeni vergi falan değil. Vergi ayağı işin bahanesi. Türkiye üzerinden para kazanıp vergi vermeyen binlerce site var. Twitter'ın kapalı olmasının nedeni insanların özgür hareket etmesi ve kontrol altında tutulamamasıdır.

Sosyal Medya özgürlük gerektirir. Bu gereken konusunda da sıkıntılar yaşanıldığını düşünecek olursak kayda değer bir seviyeye gelmek sadece hayalden ibarettir.


Evet hocam haklısınız, türkiye lokasyonlu bir server'a sahip olduğum sürece biraz hayal kalacak bir iş gibi ama hedefimide tam dünya olarak tutmuyorum Türkiye bana yeterli olur, özgür bir site olur, gittiği yere kadar.
En azından saçma sapan kesime hitap eden 50k hitli bir site olmasından iyidir yani devamlı kullanıcı kitlesi ve maddi olarak.

Foursquare tarzı rozet ve puan sistemi de düşünüyorum ama eklemesi biraz karışık olur gibi.