Hocam altyapıyı sağlayabilirim Ancak Neden biri Türk arama motorunu kullanmak istesin ?
Alt yapıyı sağlayamazsın dostum =) Ben Google'da atıyorum facebook'u arattığımda 5.110.000.000 sonuç çıkıyorken, senin arama motorun sadece facebook'u indexlese bile bu on belkide yüzbinlerce liralık alt yapı maliyeti gerektirir. Kimsede Google'da facebook'u aradığında 5.110.000.000 sonuç buluyorken senin sisteminde çıkacak 5-6 sonuç nedeniyle seni kullanmaz.
"Ancak Neden biri Türk arama motorunu kullanmak istesin ?" demişsin "istemesin?" demek istedin sanırım ama her iki ihtimale cevap olacak bir şey söylemekte yarar var;
İnternet ortamında neredeyse hiç kimse "bu Türk, ben bunu kullanayım" yada "bu Amerikalı ben bunu kullanmam" demez. Herkes en iyi hizmeti ve en iyi imkanı nerede buluyorsa oradan yararlanır. Vakti zamanında bu ülkede Fransa'ya, İtalya'ya, hatta Amerika'ya karşı boykotlar yapıldı. Millet bu ülkelerin ürünlerini kullanmayacaz diye ayaklandı. Sokaklarda o ülkelerden gelen ithal meyveler, sebzeler ayaklar altında ezildi. Sonuç olarak ne oldu? Hiç bir şey. En fazla 1 ay kullanılmadı küçük bir kesim tarafından. Ondan sonra herkes sanki hiç bir şey olmamış gibi kullanmaya devam etti.
O yüzden "ben Türküm yaptığımı bütün Türkler kullanır" zannetme. Hatta sen bir Türk olarak arama motoru yada başka bir şey yaparsın, gösterirsin, Amerikalı gelir "fena olmamış fakat daha iyi olabilir" der, bir Türk gelir "b.k gibi olmuş, 5 para etmez bu" der. En kötüyü eleştiriyi bize yine bizden gelir. ;)