Ozi adlı üyeden alıntı

Ben senin iyiliğini istiyorum kardeşim, mesele blogta değil mesele forumda değil sen 2 kişinin lafıyla hareket edersen zararlı çıkarsın ben yaşadım ben bilirim. Derdi çekene soracaksın çekmeyene kolay gelir. Zannediyorsun ; Domain alırım 20 yıl reglerim : 200TL hiçbirşey ,diyorsun alıyorsun domaini 200TL gitti. Diyorsun önce küçük hosting alayim ama aklına yetmez diyenlerin sesi geliyor gidip parayı sınırsız hostinge yatırıyorsun ( bak hosting diyorum sunucuya kalkışırsan daha kötü ) gitti 120 daha. Sonra Herşeyim tamam 20 + 1 yıl rahatım şimdi script diyorsun ( Script hazır olmadan tartıyorum şuan ) scripti yapacak adamlara güveniyorsun günya sponsorlar ya arkamız sağlamdır. Neyse bi bakıyorsun adamlar yok. ( Scriptin önceden hazır oldugunu farz ediyorum ) Sitenin tanıtımı falan işleri büyütme planındasın Televizyonadamı versem acaba diyorsun kaç paradır ki ? Hissine kapılıyorsun. Bir kaç tanıtım yapıntan sonra ufak heykır dostlar seni ziyaret ediyor didik didik edip sitene giriyorlar, Yeni sistem'de olsa scriptte olsa mutlaka güvenlik açığı vardır bkz : phpdolphin şuanda kritik güvenlik açığı var, kimse bilmiyor, bkz. social network 4 kritik açığı var. elbet senin sitemininkide olur. Bu heykır arkadaşlar senin siteni anında uçurma peşinde değil senden habersis sisteme yayılıp her dosyanın içine böceklerini atıyorlar. Sen popülerite olduktan sonra Sonuç BOM! Dışarıdan bakış açılar : Daha güvenlik açığı için x.xxx Milyar vermiş adamın sitesini indirdiler. Güven sarsıldı üye kaybedildi. İlk olma hedefi son oldu.

Büyük ihtimal düşünüyorsun, bu beni hedefimden edecek diyorsun. Senin bu yola baş koyman kimseyi ilgilendirmez yani ister yap ister yapma adamlar burda der sana yap yada yapma diye fikir senin karar senin mikrafon senin.


Hocam şöyle yazın işte sonuna kadar okuyayım ve içten bir teşekkür edeyim.
Dedikleriniz çok mantıklı şeyler ve benim 2 kez düşünmeme sebep oldu, özellikle hacker olayı çok sıkıntılı ve popülarite artınca ortaya çıkarsa yandık ki ne yandık. Phpdolphin social network vs. hepsine baktım ve php bilen arkadaşlar instagram foursquare gibi platformlardan bir kaç fikri scripte döker diye düşünüyordum ama güvenlik açıkları vs. çok başımı ağrıtacak. Sunucu kendimin olsa veritabanı vs. yani sistemdeki açıkları kapatmak imkansız mıdır? Bu sosyal medya fikrini bulan insanların ilk zamanlarındaki scriptleri nasıldı ve şimdi açıkları var mıdır? Yani illaki bulur tabi ekmeğe taş koymak isteyen çok açıktan bol birşeyde yok açıksız bir sistem yoktur zaten ama o kadar para harcadıktan sonra sunucum olsa birde sunucuya saldırı olsa makine yavaşlasa vs. üye kitlesi kaybolur. Çok büyük düşünmesekte reklamdan kazanamayız hani harcadığımız parayı 5 senede çıkardıktan sonra da bir tadı yok o işin. Ama herşeye rağmen açsak reklam vs. yaptıktan sonra bir düşüş yaşamak daha kötü olur. Bunun için uzman bir kadro şart sanırım.