BeyzaviGrafik adlı üyeden alıntı
Hocam şöyle yazın işte sonuna kadar okuyayım ve içten bir teşekkür edeyim.Dedikleriniz çok mantıklı şeyler ve benim 2 kez düşünmeme sebep oldu, özellikle hacker olayı çok sıkıntılı ve popülarite artınca ortaya çıkarsa yandık ki ne yandık. Phpdolphin social network vs. hepsine baktım ve php bilen arkadaşlar instagram foursquare gibi platformlardan bir kaç fikri scripte döker diye düşünüyordum ama güvenlik açıkları vs. çok başımı ağrıtacak. Sunucu kendimin olsa veritabanı vs. yani sistemdeki açıkları kapatmak imkansız mıdır? Bu sosyal medya fikrini bulan insanların ilk zamanlarındaki scriptleri nasıldı ve şimdi açıkları var mıdır? Yani illaki bulur tabi ekmeğe taş koymak isteyen çok açıktan bol birşeyde yok açıksız bir sistem yoktur zaten ama o kadar para harcadıktan sonra sunucum olsa birde sunucuya saldırı olsa makine yavaşlasa vs. üye kitlesi kaybolur. Çok büyük düşünmesekte reklamdan kazanamayız hani harcadığımız parayı 5 senede çıkardıktan sonra da bir tadı yok o işin. Ama herşeye rağmen açsak reklam vs. yaptıktan sonra bir düşüş yaşamak daha kötü olur. Bunun için uzman bir kadro şart sanırım.
Tam güvenlik diye birşey yoktur, Bkz, Facebook'a hala açık bildiriyorlar ( Bakın bildiriyorlar, işin ucunda ödül var veya nam yapmak var ) - Tüm toplum paradan yana. Sistem güvenlik açığı bulana xxx tutarında ödül gibi kampanya adı altında tanıtımdan önce bir hack forumunda konu açmanızı öneririm. Tanıtımdan sonra saldırı olur tanıtımdan öncede olur, mesela beni en yakın arkadaşım sırtımdan vurdu :). Zor işler anlayacağınız ama ben yaparım ne eksiğim var derseniz yolunuz açık olsun. Sonuçta facebook açıldığı gibi trilyonları kaldırmadı. Twitter anasının karnındamı popülerdi ?.