Aynı işin tırmalamışı olarak birşeyler yazıyım belki fikir verir

Alternatiflerine + olarak üstün bir hizmet sunmadığı takdirde bi anlam ifade etmez
Türkiye merkezli olacaksa ++++ 35 üstün özellik de kursan birşey ifade etmez
1 sene 2 sene kullanıcı gelmeden bekleyecek sabrın yoksa birşey ifade etmez
Melek yatırımcı için ikna edici bir fark yada cebinde bomba etkisi yapacak kadar reklama yetecek paran yoksa birşey ifade etmez
Sosyal ağlar için hit kaynağı bir kelime yok , dolayısıyla isimle tanıtım yapman gerek + ön yargıları kırabilmen gerek + iyi bir ekip yada iyi bir maddi güç gerek

Çok çok fazla dezavantajı var , bütün bu engelleri aşabilmek şu an için aşırı derecede zor , yoksa ilk düşünen sen değilsin bunu bir çok mühendis kendiside birşeyler yazdı denedi çaba harcadı ama insanları facebooktan twitterdan koparabilmek mümkün olmadı. Face twitter falan heyecan veriyor fakat daha türkiyeye girmeden aylar önce haberlerde reklamlara başlamışlardı o her facebook twittter haberi aslında paralı reklamlardı , programlarda twitter facebook adresleri verilmesi reklamdı . Sandığının çok üstünde çalışmalar yapılarak çılgın yatırımlar alarak bu hale geldiler. Ben açtım büyüdü tarzında siteler değil bunlar.

Benim ilk internete girişim de sosyal ağ sitesi açma girişimiyle oldu. O zamanlar buna imkanda yoktu günün ötesi düşünceydi %80 twitter benzeri bir projeydi ama etrafımda wp bilenden öte becerisi olan yoktu denedik olmadı istediğimiz şekilde bi script ayarlayamadık beceremedik. Daha sonra twitter çıktı aldı başını gitti derken twittera yeni alternatif olabilecek farklı extra özellikleri olan bi proje düşündüm tekrar internet heyecanı sardı bir kaç coder ile görüştük 20 bin lira gibi bir rakam istediler 3 sene kadar önce , o kadar param da olmadığından bu parayı bulmak için internet siteleri açmaya para kazanmaya niyetlendim abuk subuk işler denedik yine bi sosyal ağ denemesi de oldu fakat ne para kazanabildim ne sosyal ağ işinde bir adım ileri gidebildim.
Sonrasında farklı para kazandırabilecek bir işe niyetlendim kazandım derken sosyal ağ işinden de iyiki vazgeçtiğim fikrine vardım çünkü boşa kürek çekmekten öteye gidilemez.En azından maddi olarak yüzbinlerce dolar kumar oynayacak parası olmayanın girebileceği iş değil . Hem farklık yaratacaksın hem bu kadar para riske edeceksin hem aylar yıllar harcayacaksın sonunda avuç yalamakta var , tam farklılık yarattım derken ertesi gün twitterın o farklılığı sisteme entegre etmesi de büyük olasılık çünkü o kadro ile senin bu fark yaratan özelliğini yazmaları bir gün bile sürmez ( her ne farklılık yaparsan yap ).

Hobi olarak yapacaksan olabilir ama kazanç gibi yükselmek gibi bir hedefle gireceksen büyük hayal kırıklığı yaşarsın .