Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum daha hızlı ve daha başarılı sonuçlar çıkaran bir arama motoru için çalışıyorum. Ancak bilinmesi gereken çok önemli bir konu var. Forumdaki arkadaşlarımızdan da bu mesajları zaman zaman alıyorum. yeni yapılmış bir arama sisteminin bir kaç ay yada yılda dünyayı indexlemesi bekleniyor. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını çok ciddi maliyet gerektiğini sanırım herkes biliyor olmalı. Şu anda artık Windows Azure kullanımına geçtik Cloud bir sistem olduğu için daha başarılı sonuçlar ve daha hızlı bir altyapı olacağı kesin tek sıkıntımız index için gerekli datayı oluşturmak için zamana ihtiyacımız olması. Bu aşamada lütfen akadaşlar eleştirilerde aradığım hiç bir şeyi bulamadımdan ziyada biraz index için bize zaman vermeniz ve destek olmanız yeni sistemde herkesin kendi sitesini manuel olarak eklemesini bekleyeceğim ne kadar imkan varsa elimizdeki tüm imkanları kullanmalıyız. Şimdiden herkese teşekkürler.
Ayrıca şunuda merak ediyorum. Google,Bing,Yandex gibi dünyaca arama motorlarının sizin varlığınızdan varmı? Sizinle iletişime geçtiler mi? Biraz özel oldu bu soru ama cevaplarsanız sevinirim.