Makalemin Başlık Bölümü

Kesinlikle en sona bırakmalıyım. Okuyucunun ilgisini çekecek olmasının yanı sıra içeriğin amacını açıkça izah eden, kısa ve etkili bir başlık her zaman daha olumludur. İçeriğin ifade ettiklerine uygun, okuyucunun merakını uyandırabilecek ve bambaşka bir ilgi çekiciliği olan en az üç sözcükten ibaret olabilmelidir. Etkili bir başlığın nasıl olması gerektiğini Gel de Okuma: Başlıkların Okuyucuyu Etkileyebilmesi başlıklı yazımı okuyarak keşfedebilirsiniz.

Giriş Bölümü

İçeriğimde bahsini edeceğim mevzuyu, iddiayı, görüş ve düşüncelerimi kaba hatlarıyla ifade ettiğim bölümdür giriş bölümü.

İçeriğin en kısa bölümüdür diyebiliriz ki bir ya da iki paragrafı geçmemesi uygundur. Konu, ana hatlardan ibaret olmak üzere kısaca izah edilebilir. Kaliteli bir giriş, okuyucunun ilgisini çeken en önemli kısımdır. Çünkü beş ya da on saniye kadar sürebilecek olan giriş bölümü, okuyucularımın ilgisini ve alakasını cezbederse, sonuna kadar okumaya karar verebilirler. Aksi halde okuyucunun gözünde başarısız olması kaçınılmazdır. Üzerinde özenle durularak yazmalıyım, dolaylı anlatımlardan uzak durabilmeliyim.

Gelişme Bölümü

Şüphesiz ki gelişme bölümü bir içeriğin en baba kısmıdır, gövdesidir adeta. Okuyucularıma hitap edeceğim içerik konusunu açıklayacağım alt konuları, farklı paragraflar halinde ve bu söz konusu alt konular arasında birbirine en uygun geçiş tümcelerini kullanmalıyım.

Gelişme bölümünde iddia hususu yaptığım içerik konusuna ait düşünce ve görüşlerimi dile getirebildiğim, bahse konu tezlerimi savunabileceğim bir bölüm olmalıdır. Bu tezlerin doğruluğunu örnek, nicel ve nitel kavramlarla açıklama yoluna gidebileceğim bir kısımdır. Cümlelerim ve paragraflarım arası uyum, en üst seviyededir.

Sonuç Bölümü

İçeriğimin tek kelimeyle açıklamak gerekirse "özetleme" bölümüdür. Giriş bölümünde iddia ettiğim, gelişme bölümünde kendi görüş ve düşüncelerimle savunduğum hususlar bu sonuç bölümünde tekrarlanarak ifade edilebilir.

Okuyucumun üzerinde bıraktığım etki zirve yapmalıdır bu kısımda. Eğer bunu başarabilirsem okuyucularım beğendikleri içeriklerimi not ederler, sık kullanılanlara dahi eklerler ve sağ tarafta yer alan şu an sizin de sadece mail adresinizi yazarak kayıt olabileceğiniz e-posta eklentisine kayıtlarını gerçekleştirmelerini sağlayabiliriz.

Sağ tarafta yer alan eklentiden blogumda yer alacak yeni makalelerimin siz kıymetli okuyucularıma mail yoluyla ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz. Ne zaman iptal etmek isterseniz de mailinize gelen herhangi bir mailden iptalini tek tıklama ile gerçekleştirebilirsiniz. Yeni içerik ve makalelerimden haberdar olmanız için lütfen sağ taraftaki kutucuğa e-mail adresinizi yazarak "Abone Ol" kısmını tıklamanız yeterlidir.

Nihayetinde giriş kısmında ele alınarak ifade edilen, geliştirilen içerik konusunun bir sonuca ve karara varıldığı aşamadır sonuç kısmı diyebiliriz.

Okuyucularımın ilgisini çeken ve makaleyi okuyup okumayacağının kararını verdiği kısımlardır giriş ve sonuç bölümleri. İşte tam bu bölümlere okuyunun ilgisini çeken çarpıcı bir fikir veya hikaye tarzı yazılar, içeriğe bağımlı hale getiren kaynaklardır ki en azından makaleyi çarpıya basarak kapatmamalarına sebep verebilen ayrıntılardır. Teşekkür ederim..

Kaynak: http://www.cerezlerim.com/2014/04/makalemin-basarl-bir-taslak-yapsna.html

İyi Çalışmalar..