-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Z** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar 2-3 ay önce domain regledim ancak dün fark ettim ki kullandığım isim marka tescili büyük bir teknoloji firmasına aitmiş. adamlara ulaşmaya çalışıyorum cevap vermiyorlar.
mesela xxx kelimesinin marka tescili firmaya ait bende xxx.com diye site açtım
Hukuken suç işlemiş oluyormuyum
mahkeme kararı ile sitemi kapanır yoksa başka yaptırımlarmı olur acil yardım
not: açmıs olduğum site firma ile hiç bir alakası yok kelime anlamından ötürü açtığım bi sitedir
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
O sitenin içeriğini anımsatacak, tamamen ona benzer yapıda olacak bir site yapmamanız halinde bir sorun teşkil etmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Z** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
yok hocam bahsettiğim firma teknolojik alet vs. satışı yapıyor ben ise teknoloji sosyal medya hakkında makale yayınlıyorum. yorumunuz için teşekkür ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Suç işlemiş olmazsın ,
Sadece o kelimeyi tescil ettiren firma TPE 'ye başvuru yaparsa sayfanı kapatırlar.
Orifame
Oriflame Danışmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Oriflame Danışmanı
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Aynı durum benim başıma da geldi. Hosting hizmetini aldığım yer .com uzantısında önce gelen alır, markalar telif iddia edemez şeklinde birşeyler söylemişti.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Z** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yorumlarınız için sağolun rahatladım :) öğrenci başıma mahkemelerde uğraşmaktan korkmuştum
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kardeşim bu konuda için rahat olsun, biz buna alan adı benzerliği diyoruz yani bir marka ".com" uzantısına sahip ise "net""org" vs gibi uzantılar kullanılamaz diye bir şey yok, burada dikkat etmen gereken tek şey tescilli siteye ait hiç bir logo resim anımsatıcı içerik vs kullanmamandır.Kendine özgü içerik ile siteni istediğin gibi kullanabilirsin.Siteni kapatamazlar Hiç bir hukuksal dayananığı yoktur kaldıki alan adı uzantıları ICANN tarafından tahsis edilir ilk gelen ilk alır prensibi benimsenmiştir.Marka sahibi Firma kapatmadıysa kendi ismine ait uzantıları herkes alabilir kullanabilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Genel Müdür
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Benim bildiğim com a hiçbirşey yapamazlar. com.tr gibi resmi domain i o tescilli firma alabilir ama com a karışamaz
www.kadinsalyasam.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
hiç bir şey yapamazlar. eğer mahkemeye kadar giderse senin mahkemeye gitmene gerek olmaz zaten.