Ülkemizde bir süre önce erişime kapatılan video paylaşım servisi YouTube ile ilgili hukukü süreçten sevindirici bir haber geldi. Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce TİB tarafından alınan karar ile YouTube Türk kullanıcılarının erişimine kapatılmış, bu gelişmenin üzerine Google DNS'leri de engellenmiş ve YouTube erişimi için kullanıcılara VPN servisleri haricinde kullanabilecekleri herhangi bir seçenek bırakılmamıştı.

2 hafta önce yine yaygın olarak kullanılan bir sosyal medya servisi olan Twitter da erişime kapatılmış, bu gelişme üzerine 2 farklı Anayasa Mahkemesi kararı Twitter'ın erişime açılmasını hükmetmişti. Bu gelişmeler sonucunda Twitter dün erişime açılmıştı.

Bugün de Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yayınlanan resmi mahkeme kararı YouTube yasağının kaldırılmasını öngörerek Türk kullanıcılarına müjdeyi verdi.

Mahkeme kararı yeni açıklandığı için YouTube yasağının kaldırılması zaman alabilir. Mahkeme kararının uygulanması için bir önceki Twitter davasında olduğu gibi gecikme yaşanıp yaşanmayacağı ise soru işareti.

YouTube servisinin sahibi olan Google bir süre önce DNS servislerinin Türk servis sağlayıcıları tarafından maskelendiğini belirtmişti. Bu nedenle bilişim uzmanları VPN servislerini kullanmaya devam etmenizi tavsiye ediyorlar.

Kaynak: http://www.tamindir.com/youtube-yasagi-kalkti_h-5450/