Jenerik domain bulduğun takdirde uzantının bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.
Filmseyret.in domain adresini aldım. Şu son haftalarda pek ilgilenmesemde google hariç diğer arama motorlarında film seyret kelimesinde ilk sayfada çıkabiliyorum.
Onun dışında örnek verebileceğim başka bir domain uzantısı .la var.
site olarakda kiyas.la :)
Filmseyret.in domain adresini aldım. Şu son haftalarda pek ilgilenmesemde google hariç diğer arama motorlarında film seyret kelimesinde ilk sayfada çıkabiliyorum.
Onun dışında örnek verebileceğim başka bir domain uzantısı .la var.
site olarakda kiyas.la :)
birkaç yıl sonrayı da hesaba katmak gerekiyor sanırım. Alan adınız güzel ve insanların bookmarklarına rahatlıkla girebilir. ancak rakibiniz com'ları düşününce pazarda yapayalnız bırakabiliyor. benim bikaçtane rakibim var. benim günlük 1-2k yazdığım blogda bile dizi ile ilgili bir şeyler girdiğimde en az 5-6k ya çıkıyor günlük hitim. ben bu hiti sağda solda yazdığım bloglarda alacağıma açacağım dizi sitesinde yapayım. belki 3-4 kat daha fazla ziyaretçi çekeceğim. aslında amacım ziyaretçileri çekmekdeğil, bunlarla birlikte forumda kalıcı bir kemik kadro oluşturmak :) bunun için de alan adından başlamak istiyorum. son olarak söylediğim gibi .in aklıma düştü. biraz daha düşünmek istiyorum.
Global alan adlarini tercih edin bence .com .net .org .biz .info yada .co bunlar olmazsa .tr uzantilara bakarsin.
ben de son düşüncem olarak .com düşünüyorum. :) bugüne kadar sadece 2 tane net aldım. onun dışında ne bir org ne bir info satın almışlığım var. şimdi de .in de neler yapabilirim diye düşünüp duruyorum.