Merhaba arkadaşlar, bulunduğum üniversitede tanıdıklarım ufak bir kurs ayarlamış. 21 Nisan'da kurs başlayacak. 11 Nisan'da ise kayıtlar son buluyor. Bu python kursu 150 tl ve 24 saat şeklinde yapılacak. Haftada iki gün ve her gün ikişer saatten 6 hafta olarak.

Sizce bu ücrete bu ders saatine ve bölümüm gereği (moleküler biyoloji ve genetik) bu kursa katılayım mı?

Bu kararıma yardımcı olabilmem için kendimden ve bölümümden bahsedeyim. Python'a ilgim var açıkçası, web programlama dili olarak da masaüstü programlamacılığı olarak da. Şuan php bilmiyorum ama yakın vakitte onu da kavrayacağım inşallah. Bölümümde ise biyoinformatik adlı bir alt dal mevcut. Bu dalın önemi artmakta ve bu dal için gerekli programlar data analizleri vs python diliyle yapılan programlarda veya websitelerde oluyor galiba :) bundan tam emin değilim ama ikisinden biri muhakkak geçerli. Ayrıca bunu bilmek bu dalda başarılı olmamıza yarayağına eminim.

Düşünceleriniz nelerdir? Son olarak İstanbul Üniversitesi'nde okuyorum. Kurs Beyazıt'ta olacak, ilgili olan kişiler varsa özelden ulaşsın. Dışardan katılımcı alabiliriz diye düşünüyorum ama sözünü vermeyeyim.