Atakan adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar engelleme konularını burada boşuna tartışıyorsunuz aslında. Birçok arkadaşın ne yazık ki işin boyutunun ne olduğundan haberi bile yok.

Bu konuyla ilgili bilgi sahibi olan siteleri takip etmeyen genç arkadaşlar, magazin sitelerinde gördükleri "Twitter Türkiye'yi takmıyor" haberlerini okuyup bol keseden sallıyor.

Ek olarak,

Sitenin kime ait olduğu bizim için önem taşımıyor.

Bu işten para kazananlar var. İşimiz YouTube ile. Haberlerimize YouTube üzerinden videolar ekliyoruz. Engelli olduğundan dolayı ziyaretçiler göremiyor. (DNS ya da VPN kullanmalarının bir önemi yok. Kimse DNS / VPN kullanmak zorunda değil.) YouTube'da olan her video, alternatif sitelerde olmayabiliyor. Ya da biz ekleyeceğimiz her videoyu alternatif sitelere yüklemek zorunda değiliz.

YouTube ve Twitter'ın neden engellendiğini biliyoruz.

Maalesef "alt tarafı bir site" deyip geçemiyoruz.

Son olarak; bu platformların engellenmesini konuşanlar değil, keyfi olarak dünyanın en popüler bu platformlarını engelleyenler Türkiye'yi rezil ediyor.

Asla yazmaya niyetim yoktu ama artık bazı şeylerin farkına varma zamanı. Neyse, daha fazla yazmayayım.

ubrtrade adlı üyeden alıntı

Elin ecnebisinin sitesinden benim dış ticaret siteme günde 30 ecnebi giriyor bunların yüzde onu teklif istiyor bu tekliflerin yine yüzde onu değerlendirilip bize dönüyor. ve benim sitem üstündeki firmalar yılda 2 ila 3 milyon euro para kazanıyor. kazanılan para Türkiye,ye geliyor ve Türkiyede kullanılıyor hani ekonomiyi biraz anlarsak dışarıdan gelen paranın önemini,de anlarız.

şimdi benim bir sitem var böyle yüzlerce site ve firma var tamam belki rıza saraf kadar para kazanmıyoruz ama bizde ülke ekonomisine para kazandırıyoruz.

o elin ecnebisinin sitesinden hatta diğer elin ecnebisinin açtığı google dende para kazanıyoruz. googleden gelen ecnebileri diğer ecnebi sitesi yotube üzerinde bulunan ürün videolarımıza yönlendiriliyoruz. kısacası ecnebilerin sitesi ile ecnebilere mal satıp ülkeye para kazandırıyoruz

şimdi kapalı video yükleyemiyoruz ve para kazanamıyoruz ama sağlık olsun sorun değil

Burada ki yorum tarafımdan, arkadaşların kalbini kırdığım ve %100 yanlış anlaşıldığım için düzeltilmiştir/silinmişti. Bot tarafından mesaj atılmış gibi oldu ama neyse :) Kusura bakmayın konuyu da bozdum :(