Emre Kutluğ adlı üyeden alıntı

Ne sen benim dediğimi anladın ne ben senin, canın sağolsun :) Yaptığınız işe, emeğinize, hakaret etmiş olduysam özür dilerim kusur bakmayın. Ama cahilmişim hiç bir şey bilmiyormuşum gibi alıntı yorum yapılınca öyle yazasım geldi :) Benim tepkim bizi hiç ...takmayanlara en ufak bir meselemiz olunca işte savaş çıktı şöyle oldu böyle oldu diye Türk düşmanlığı yapanlara yoksa Allah'ın yarattığı İngiliz Fransız Amerikan bilmem nereli bir insana ne diyeyim ben.

Hayır yazdığınız mesajda sıkıntı yok, estağfurullah ne özürü. Twitter engellendiğinde açılan ilk konulara da bakmıştım bir süre önce. Gerçekten işin boyutunu bilmeyen arkadaşlar çok.

Ama inanın gerçekten etkiliyor. Boyutunu tahmin edemeyebilirsiniz saygı duyarım ama etkiliyor yani.

Çok basit bir örnek verdim az önce. Örneğin X telefonunun tanıtım videosunu paylaşacağız. Video nerede yayınlanıyor firma tarafından? Tabiki YouTube'da. :) Biz bir şekilde engelleri aşarız. Ama bilmeyen, DNS ve alternatif yöntemler kullanmayan insanlar da var. Dolayısıyla bu insanlar videoyu göremiyorlar. Haber içerisinde "engellenmiştir" mesajı çıkıyor.

Bizim işimiz teknoloji ve bu siteler ile. Ama bizden daha öteye gitmiş, tamamen bu sitelerden para kazanan insanlar var. Kaldı ki yabancı videoları paylaşmanın ötesinde, kendi videolarımızı da YouTube'a ekliyoruz. Kendi haberlerimizi de Twitter'dan paylaşıyoruz. Herkes bir şekilde zarar görüyor yani bu durumdan (maalesef). Engele her zaman karşıyız. URL bazlı engelleme yapsınlar, hepimizin işine gelir :)

DNS'i bile engellediler. Sonra, DNS ile fişleme yaptıkları ortaya çıktı. Teknik açıdan kanıtlarıyla birlikte çeşitli paylaşımlar var bu konuda ama, konuyu değiştirmemek adına onu yazmak istemiyorum.

Zamanında blogspot da engellenmişti hatırlarsanız. Maç yayını yapan bazı blogspot adresleri yüzünden tüm blogspot engellendi. Kendi halinde blog yazan insanlar da kendi adreslerine ulaşamaz hale geldi. Ayrı bir mağduriyet de o zaman yaşanmıştı yani.

İyi çalışmalar