Mehmet ARIK, bugüne kadar gördüğüm en mantıklı cevabı vermişsiniz. Bizim hiçbir cesaretimiz yok. Çünkü birbirinin aynı şeyler yaparak hala para kazanmaya çalışmaya çalışıyoruz. nereyi açsam kpss, aöf, kız oyunları var. teknoloji bloglarında ellerine almadıkları s5i ingilizce siteden alıp tanıtıyorlar. Kimi zaman diyorum ki, iyi ki bu kişiler her şeyi bilmiyorlar. Yoksa biz nasıl bu işten ekmek kazanırız. Bir websitesini markalaştırmazsanız asla para kazanamazsınız. Eğer seo, backlink v.s uğraşıyorsunuz arkadaşımızın dediği gibi kalitesiz bir siteyi bir yerlere getirmeye uğraşıyorsunuz. Bugün internet birbirinin aynı sitelerden geçilmiyor. Bir farkımız olmadığı sürece biz de o sitelere her gün bir yenisini ekliyoruz. Bana kalırsa arkadaşımızın en başta dediği gibi, cesaretli ve farklı işler yapmalıyız. Ben tv sektöründeyim. Sokakröportajlarını gördükçe, tv de boşu boşuna çalıştığımızı emek verdiğimizi hissediyorum. Adamlar her yerden reklam almaya başladılar. Alsınlar da zaten, çünkü bugüne kadar yapılmamış bir şeyi sonuna kadar sürdürerek devam ederseniz bir yerlere gelirsiniz. Yanlış anlamayın ama elinizde her türlü ekipman olsa da , onu kullanacak bilgi olmadığı sürece hiçbir şey yapamayacaksınız.
Yaklaşık 10 yıllık webmasterlık tecrübemden sonra ben buna kanaat getirdim. Birileri yapar, birileri bakar. Bu işler böyledir. Eğer gerçekten o cep telefonunu kırıp parçalamazsanız dikkat çekemezseniz. Nikon mu canon mu tartışmasında yüzlerce sayfa yazı yazmak yerine, her iki fotoğraf makinesini de havuza atıp daha sonrasında alev makinesinde yaktıktan sonra bir de üstüne miksere atarsanız paraya para demiyorsunuz.
Yazacak onca şey var da, konuyu daldan dala kondurmayayım. Ben de özeleştirimi yapmak istediğim için konuya katkıda bulundum.4
İnsan tabi blog yazacak, teknolojik konuları ele alacak... Buna hiçbir itirazım yok. Ama bundan para kazanma amacı gütmemelidir. Arka bahçen gibi düşüneceksin bunları. kafanı boşaltmak ya da zaman geçirmek için yapacaksın. mesela eskiler ne der bilirsiniz: kumarım yok, içkim yok :) bir tek websitesi ile uğraşıyorum. işte o uğraşı zamanla bir yerlere gelir. ilk websitesi yapmaya başladığımda önümde örnek bile yoktu. adsensein a sı yoktu. hiçbir amacım yoktu. sadece fikirlerimi yapmak, kafamı meşgul etmek için bir şeyler yapardım. adsensein ilk kayıtlı müşterilerinden olduğum halde ilk kez adsensei 2011 yılında internet sitelerime eklemeye başladım. Ne vardı biliyor musunuz, ben insanlara reklam göstermeyi ayıp olarak nitelerdim. Ona rağmen aldığım reklam tekliflerini duysanız, bugün dudaklarınız uçuklardı :) nereden nereye ama durum böyle...