mavera22 adlı üyeden alıntı

Uzun zamandır natroyla çalışan biri olarak kurumsal pro planı kullanıyorum.Natroyu tercih etmemin sebebi daha önce çalıştığım firmalardaki yönetim panelinin kolay kullanılabilir olmamasından kaynaklanmasıdır. Öncelikle hostunuzun yönetici paneli ne kadar rahat olursa o kadar zaman kazanırsınız ve işinizi severek yaparsınız.
Hosting ücretleri üç aşağı beş yukarı aynıdır. Topu topu 20-30 tl farkeder.Önemli olan verdiğiniz paranın karşılığını alıp almamanızdır.
Azönce turhostun sitesine girdim hostlara baktım okadar çok seçenek varki kafam karıştı.Hangisi seçeceğime karar veremezdim heralde.Bu iyi gibi görünüyor fakat host dediğin en fazla 3 paket olur.
Benim tavsiyem bir hostta olması gereken materyaller şunlardır.
1- Hosting windows olmalıdır. (hem asp hem php dosyalarınızı çalıştırmanız için)
2- Sınırsız trafik ve sınırsız web alanı olmalıdır
3- Minumum 1 tane MSSQL ve minumum 5 MYSQL veritabanı olmalıdır( MSSQL windows tabanlıdır ücretli alındığı için hosting firmaları bunu çoğu zaman 1 tane koyar,mysql dan farkı ise büyük çaplı projelerde hızlı olmasıdır.Mysql ücretsizdir o yüzden genelde sınırsız veritabanı verir hosting firmaları zaten mysql işinizi çok rahat görecektir.)
Bunlar benim kriterlerim. Natroyla çalışan birisi olarak tavsiye ederim ama yinede sizin güvenebileceğiniz ve kolay kullanılabilir bir panelinin olduğuna inandığınız bir sistemle çalışmanız daha doğru olacaktır.



Size katılıyorum. Karışık yönetim paneli ömür boyu çektirir. Sade basit paneller işi daha da kolaylaştırır. Bu yüzden natro diğerlerine fark atıyor. Bir çok pakete gerek yok en fazla 3 tane olmalı dediğiniz gibi diğer türlü kafa karıştırıyor.

Ve bunun desteğini de veremiyorlar bu yüzden daha bir sıkıntılı oluyor. Natro da 3 paket var ve bu yüzden daha hızlı geri dönüşler sağlayıp daha çabuk çözüm üretiyorlar.
Telefonla aradığımda da 7/24 karşıma hep çözüm üreten birileri çıkıyor. Özellikle hosting alacak veya kullanacak kişiler çalışacağı firmanın özellikle ne kadar iyi destek verdiğini araştırmalı çünkü elbet yardım isteyeceksiniz ve eğer size geç geri dönüşler yapıyorlarsa çekeceğiniz var demektir. Tüm emeğiniz boşa gider ve firma size sinir krizleri geçirtir. Kurumsallık burada en önemli faktör oluyor. Kurumsal firmaları tercih edin, natro hosting benim tavsiyem.