Umut İrhan adlı üyeden alıntı

Abi ben şunu da anlamadım, adamın herşeyi alıntı 1. sırada.
Birkaç ay sonra seo çalışması şart olacak anlaşılan ..

Şöyle bir şey düşün. Diyelim ki bir siteden alıntı yaptın ve alıntı yaptığın sitenin bütün kelimeleri spam listesine girmiş. Ancak senin alıntı yaptığın içeriğin kelimeleri senin sitende spam listesine girmemiş. Bu durumda kim üste çıkar ? Spam listesine girmemiş olan sen mi ? Yoksa alıntı yaptığın ve spam listesine girmiş olan site sahibi mi ?

Bu konu biraz tartışılır ama zamanında benim de spam listesinde olan içeriklerimi başkaları değiştirmeden kullandığında benim önüme geçerlerdi. Şimdilik sitemin 30% kadarı spamdan temizlenmiş durumda ve bir çok kelimede ilk sayfa ve 1. sırada çıkıyor. Sabırlı olup düzgün benzersiz başlıklar eklemek en iyisidir.

Ama şöyle de bir sorun var. Film izlemek için arattırılan kelimeler Full film izle 720p film izle vs. Bu tür kelimeleri site başlıklarında tutmak zorundasın veböyle yaptığın zaman da spam listesine girme ihtimalin artıyor. Google'nin son güncellemeleri ne kadar doğru olsa da bana berbat ve oldukça zor geliyor.

Bu arada bazı başlıklarda ilk 500'de bile sıralamaya giremiyorken etiketlerde ilk sıralara yerleşebiliyorum. Kendimce bir çözüm buldum. Asıl arattırılan kelimeleri spamdan kurtarıp etiket olarak kullanıyorum ve spam listesine başka bir kelime ekliyorum. Örneğin Wordpress kelimesi en çok arattırılan kelimedir. Wordpress kelimesini kurtarmak için Wp kelimesini kurban ediyorum.