Siteye 12 Nisan 2013'ten bu yana sadece ufak bir yazı eklendi, hiçbir yazı güncellenmedi, hiçbir yorum onaylanmadı 10 ay boyunca, ve sitenin tasarımını da hiç beğenmeyeceksiniz, hızlı olsun istedim sadece sayfa hızı.
Bunu nasıl başardım,
Prensip gereği bu ve bunun yanında 5 adet sitemin adresini hiçbir yerde kimseye söylemiyorum. Bu benim prensibim, lütfen yanlış anlamayın. Ama ben size burada sitenin herşeyini madde madde anlatacağım. Sorulan sorulara da cevap vereceğim. Maddelere eklerim.
Biraz taktiksel olarak anlatayım.
[*]Yazıların orjinalliği mevzusu var ya, ona dikkat ettim. Kısa ve net. Benzersiz konu ve benzersiz yazı.
[*]Öncelikle sitenin konusu çok nich bir konu, hedef kitle çok belli. Sektör merak edenler için, magazin diyelim.
[*]Sitenin kategori oluşumu çok sistematik. Burasına biraz önem verdim. Bunu hem google sevdi sanırım, hem de ziyaretçi.
[*]Siteyi php ile kodlattım, bir yönetim paneli de hazırlattım ve yazıları hızlıca oradan ekliyorum. Sayfa açılış hızı yüksek olsun diye.
[*]Sadece kendi sitelerimden ufak ufak backink aldım. Aşırıya kaçmadım. Hiçbir backlink paketi kullanmadım.
[*]Yazılar öyle 250 kelime muhabbetinde değiller, kimisi 10 kelime, kimisi 300 kelimeden oluşan 750 tane yazı var.
[*]Yorumları sitenin açıldığı ilk zamanlarda hemen onayladım. Zaten yazılarımın bazılarını, insanların yorum yapacağı şekilde sonlandırdım.
[*]Tekil hit: 5-10 k arası değişiyor.
[*]46 tane backlink alındı.
[*]Sosyalmedya yı hiç kullanmadım. (ziyaretçiler kullanmıştır bilemiyorum, herhangi bir "paylaş butonu" sitede bulunmamaktadır.)
[*]Ek olarak adsense için, bir yatay, bir dikey ve bir tane de kare reklam kullandım