dogukanktc adlı üyeden alıntı

daha çekici renkler kullanın. sosyal paylaşım siteleri güzel renk tonlarını sadece estetik amaçlı değil, aynı zamanda kullanıcıyı sayfaya bağlama amaçlı kullanır.

Buton yapılandırması basit, reklamların konumları doğru ve reklamlar seyrek olursa iyi olur. Çok reklam kullanacaksanız bu reklamları yazı link formatında yayınlayıp kullanıcının göz zevkini bozmadan, kullanıcının sayfa içindeki onca renkte reklamlar içinde boğulmasına sebep olmadan güzel bir iş yapmış olursunuz. Ancak yazıları da öyle her yerde karşıya çıkan cinsten değil, belirli bir bölümde yayınlayın.

Gelişen teknoloji ile insanların ekranlara bakma süresi uzadığı için insanlarda göz sorunları artış göstermiştir. Göz sorunu olan bireylere çok renkli objelere bakmak eziyet verir ki bunu kendimden biliyorum. Kullanıcının gözünü yormadan kullanıcının ağınızda daha çok vakit geçirmelerini sağlamak için Fazla renklilikten kaçınabilir, sıcak renkler kullanarak değim yerindeyse kullanıcıya ev sıcaklığında bir ortam hazırlayıp kullanıcının ağınızı ziyaret süresini arttırabilirsiniz.

Ayrıca çok parlak renkler de kullanıcının gözünün yorulmasına bir sebep doğurabilir. Bu işlerden anlamam ama eğer yapabiliyorsanız kullanıcıya özel tema yapılandırması ile kullanıcın sayfalarınızda gezerken kullanacağı renkleri ve renklerin parlaklık değerlerini ayarlamalarına izin verirseniz bu da kişilerin "neden sizi seçmeliyim" sorusuna bir cevap daha doğurur ve insanlara kendi sevdikleri renklerden oluşan bir sayfa oluşturmuş olursunuz. Bu aslında kişinin yaşayacağı evin duvarlarını kendi zevkine göre boyamasına benzer ve kişiye mutluluk verir.

Başta dediğim gibi butonlar sade ve anlaşılır, sayfada bulunan yazılar belirli düzen ve tertip içinde olmalıdır.

Eğer bir sosyal ağ olarak en başa geçmek istiyorsanız kendinize bir kullanıcı olarak kendi isteklerinizi sormanız gerekir.

Ayrıca insanlar topluluğun olduğu yerleri seçerler. Kurduğunuz sosyal ağ eğer kimse tarafından bilinmez ve bir azınlığın kullandığı site gibi bir imaj ortaya koyarsa insanlar sisteminizi kullanmazlar. Bunu için yapacağınız bol reklamlar ile tanıtım, üye olmaya teşviklerdir. Çok küçük bir katkı olarak düşünülse de dostlar ve arkadaşlara önerilerde bu konuda rol oynar. İnsanların sıkça girdiği siteler, takip ettiği bloglar ve haber siteleri reklamlarınızı yayınlamak için birinci hedefiniz olmalı.

Kendinizi rakip sosyal ağlarda arsızca tanıtmaktan çekinmeyin :) İnternet fenomenlerinden yardım isteyin. İnsanlar belirli kişileri kendilerine örnek alırlar. Fenomenler kitlelerin bi nevi yöneticileri konumundadırlar. Kitleler fenomenleri örnek alır, fenomenlerin yaptıkları şeyleri yaparlar. En basit bir vine videosunda bir fenomenin sizin markanızı o kısacık altı saniye içinde dillendirmesi belki de size büyük kazanç sağlayabilir.

Bekli bu dediklerimin çoğunu zaten biliyorsunuzdur ve zaten uygulama aşamasındasınızdır. ancak benim kişisel görüşlerim bundan ibarettir.

saygılarımla...


Evet haklısınız ve teşekürler değerli yorumunuz için , evet şuanda dediklerinizin hepsini uygulama aşamasındayız vine olayını bile düşündük :) teşekürler tekrar.