Türkiye'de o kadar çok firma var ki 20 adetlik ankete sığmadı maşallah :D Fakat öne çıkan 3-4 firma var çoğu küçük kurumsal olmayan, küçük firmalar zaten bin adet müşterileri var veya yok zaten çoğuna sponsor oluyorlar tanınabilmek için kazançları da çok cüzi oluyor tabi bu sayede. Sonra müşterilerini devrediyorlar veya elden çıkarıyorlar..

Müşteriyi yarı yolda bırakıyorlar google'a "Hosting firması devir" yazın ve çıkan sonuçları bir inceleyin :D eninde sonunda yarı yolda bırakıyorlar sponsor ola ola iş yürümüyor çünkü sayı çoğalıyor ama gelir hep az. 7/24 destek veremiyorlar çünkü çalışanları 3 kişi 5 kişi.

Ben böyle durumlara gelemem açıkcası örnek veriyorum küçük bir firma ile çalışıcam para vericem. o herkese sponsor olucak bir sunucusunda bir sürü site barındırıcak sonra işin altından kalkamicak ve beni yarı yolda bırakıcak. Yahu benim emeğim trafiğim herşeyim yarı yolda kalıcak... Gerçekten mevzu çıkar :D

Kurumsal firmaların kendini kanıtlamış firmaların böyle bir sorunu yok. Beni yarı yolda bırakmayacaklarını biliyorum bu yüzden harbi gecenin 4'ünde 5'inde gözüm kapalı hizmet alıyorum. Hatta ödemeyi yapıp gecenin 4 ünde aradığımı biliyorum ki karşıma birileri çıkıp yardım lazım olan yerler de konu ile alakalı destek veriyor. gerçekten natro hostingle çalışanlar bilir yani firmayı bu kadar 4/4'lük firma yok açıkcası.

Bir gün kendini bir forumda iyi pazarlayan küçük firmaların biriyle iş yaparken destek için aradığım da bir bayan açtı telefonu ve arkada çocuk sesinin geldiğini yemin ederim ki duydum :D Şuan firmanın adını unuttum ama gerçekten çok ilginç trajikomik durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız küçük firmaları tercih etmeyin bir de mağdur olmak istemiyorsanız tabi :D