lostyazilim

Kopya içeriğemi giriyor??

19 Mesajlar 2.322 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

crookersss crookersss </codenart> Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WM
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 569
  • Beğeniler 212 / 177
  • Ticaret 1, (%100)

Malcolm X adlı üyeden alıntı

şunu eklemeyi unutmuşum, örneğin 300 kelimelik bir yazı çevirip öylece anlamsız cümleleri siteye koydunuz ve ilk zamanlar google şans tanıdı ve aramalarda yazınız çıktı, ziyaretçiler geldi 300 kelimelik yazıda 10 saniye durup gittiler, google bunu bile anlayacak zekada. zaten bu yüzden "google" olmuş bir sistem. fakat 15 kelimelik yazılar var diyelim, örneğin bir ünlünün boyunu yazdınız 2 cümleyle, ziyaretçiler bunda da 10 saniye geçirip gidecekler. bu 2. örnekte bir sıkıntı olmadığını da anlıyor bu google. heeee ilk örnekteki 300 kelimelik yazıda 10 saniye durup giden ziyaretçiyi farkeden google şöyle diyor "demek ki bu yazı kalitesiz ve ben aramalarda arkalara atayım bunu". olay böyle, kendi gözlemim budur.

Hocam bir Google ancak bukadar güzel anlatılırdı :D
abdulkerimbakir FatihSOGUT

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

imlesene imlesene WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Siyaset Bilimci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad F** Ü**
  • Mesajlar 576
  • Beğeniler 48 / 86
  • Ticaret 7, (%100)

Zeus adlı üyeden alıntı

hocam şimdi öyle dedinde verdiğimiz kelimeleri bize düzgün bir biçimde çevirip vermiyor zaten örnek (ben oraya gitmek)

Eğer işin tilkiliğine kaçacaksan hocam, ünlü harf değişimine git. Örnek verecek olursak;
a=à
e=è
i=ï
ö=ô
ü=û gibi. bu da mantıksız duruyor ama smaallseotools tan sorgulama yapınca %100 çıkıyor sonuç.

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
Elbette özgün sayılabilir, fakat içeriği kullanacağınız yer önemli. Cidden ziyaretçi almayı planlıyorsanız o türkçeye çevrilmiş hallerini düzeltmeniz şart. Eğer ki ziyaretçi önemli değil, önemli olan sadece İÇERİK olmasıysa evet olur. Ben de uygulayacağım ama paravanlarımda :)
Yasemin81

kişi bu mesajı beğendi.

abdulkerimbakir abdulkerimbakir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Eğitimci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 251
  • Beğeniler 69 / 46
  • Ticaret 5, (%100)
google çeviriciden çeviri yapıp içerik oluşturmak çok yaygın bir yöntem ama arkadaşlarında dediği gibi o metni aynen alıp koyuyorsanız bu sitenizin gelecekte çöp site kategorisine gireceğine işarettir. çünkü google hepimizden daha iyi türkçe biliyor :) ayrıca yukarıda arkadaşın açıkladığı gibi 300 kelimelik bir yazıda 10 saniye durmanın sebebinin de google botları çok net olarak olarak ne demek olduğunu anlayabiliyor.

ama google çeviriden çevirdiğiniz metni worde yapıştırıp bir düzenleme yaparsanız işte özgün bir içerik elde etmiş olursunuz. ayrıca google motomot çevirilerde farklı dillerdeki sonuçları önünüze koyabilir.
yani
I am going to school cümlesini Ben okula gidiyorum diye çevirip koyduğunuzda google bu cümlenizi özgün olarak kabul etmez. bu cümleye biraz ekleme yapılabilir. Ben şimdi okula gidiyorum şeklinde. sonuçta yasak yok :))

wmaraci
wmaraci

Yasemin81 Yasemin81 http://afrodits.com/ Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / K
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** S**
  • Mesajlar 283
  • Beğeniler 440 / 55
  • Ticaret 0, (%0)
Benim de merak ettiğim bir konuydu bu.
Fakat önce şu soruya cevap bulmam lazım; paravan blogların okunmasına ve hit almasına gerek var mı ? Var derseniz, ana siteden alamadığım hiti paravandan nasıl alırım bilmem :)
Yok derseniz, işte o zaman bu harika olur...
narhosting

kişi bu mesajı beğendi.

Malcolm X Malcolm X Elimden Geliyor Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 102 / 152
  • Ticaret 0, (%0)
google tek dili olan bir sistem, aslında bütün dilleri "bir" görüyor. bu yüzden çeviri olaylarına çok daha dikkatli bakmalısınız.
abdulkerimbakir

kişi bu mesajı beğendi.

Elimden Geliyor

UyuzWeb UyuzWeb Yardımsever Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Aircraft Powerplant
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 988
  • Beğeniler 40 / 200
  • Ticaret 24, (%100)
Hiçbir sıkıntı olmaz.. Boşuna sitres yapmayın.

Geri dönüş için mesajı alıntılayın.

Freezby Freezby IMZA YASSAKK :) Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Tamsurum.net
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1359
  • Beğeniler 88 / 287
  • Ticaret 5, (%100)
Çeviriyi referans alıp makaleyi aynı konuda bir benzeri şeklinde yazarsanız kesinlikle sıkıntı çıkarmaz. Fakat çeviriyi aynı şekli ile koyarsanız kesin kopyacı damgası yersiniz ;)

Zeus Zeus Güç gizden gelir. Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 670
  • Beğeniler 154 / 157
  • Ticaret 42, (%95)
Sadece böyle bir sorunu olan ben değilmişim demekki :D yorum yapan yapmayan herkeze çok tesekkür ederim beni aydınlatığınız için iyi günler.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al