Merhaba arkadaşlar. Adım Çağlar, 19 yaşında Erciyes Üniversitesi'nde Gazetecilik okumaktayım. Web Tasarım ve Grafik işlerine başlamadan önce Photoshop geçmişimi anlatayım.

Uzun zaman önce (şöyle 2-3 yıl falan) Userbarlar.com adlı site ile tanıştım. O zaman basit userbar çalışmalarım vardı. Daha sonra Photoshop ile tanıştım ve çalışmalarımı sürdürdüm. 1 senenin ardından Photoshop'un bana yarayacak ayrıntılarını dersler sayesinde öğrendim. 1 sene sonra bu sitede yönetici vasfı edindim fakat site gerektiği kadar önemi göremediği için kapandı.

Web Tasarım işine Userbarlar.com adlı siteden ayrıldıktan sonra başladım. İlk başta basit tasarımlar yaptım -ki o zaman htmlden zerre anlamıyordum- bunlar sadece psd olarak kaldı. Slice tool kullanımını öğrendikten sonra bu şekilde tasarımlar yapmaya başladım. Fakat bu da sırf resim kullanımının aşırılığından siteyi yavaşlatıyordu. Bir arkadaşımın da tavsiyesi ile PSD2CSS işlemleri için "Web Tasarım Rehberi" adlı kitabı aldım ve faydasını da fazlası ile gördüm. Bazen eksik kaldığım taraflar olursa kitabı açıp bakıyorum. Üniversiteyi de kazandıktan sonra internet üzerinden iş yapma olaylarına geri dönmemin vaktinin geldiğini anladım. Çünkü evimden oldukça uzaktayım ve nihayetinde para kazanmam gerekiyor.

Özet: Hepinize merhabalar :)
Ek Olarak: Linux (Ubuntu) kullanıcısıyım ve tavsiye ederim (Her ne kadar Photoshop'u açamasam da)