Ben alastyr den Hozzt'a geçtim. Bu geçişte şunu gördüm. Hemen hemen bütün hostingler iyi. Hepsinin içinde memnun olanı var olmayanı var. Benim 2 oyun sitem var. Devamlı online olmak zorunda siteler. 3 ay önce alastyr deyken 3-4 saatlik bir kesinti oldu. Bundan 10 gün önce oyun siteleri için en önemli günde pazar günü ortalama 3 saatlik bir kesinti oldu. Google sitemde sağlık sorunu tespit etti. Sıralamalarda aşağı düşürdü. Zaten yeni bir siteydi. Tam hitleniyordu tekrar hitler düştü. Emeklerim boşa gitti. Sitelerim her gün günceldi. Her gün oyun ekleniyordu.Telefonla konuştuktan sonra aylık ortalama 250 lira ödeyerek yeni kendime ait bir sunucu alırsam daha iyi olacağını söylediler. Şuan o bütçeyi karşılayamam. Bir de hosting+ekstra online kalma ücreti ödemek çok saçma geliyor. Ben de Hozzt'a geçtim sitesine bakarsanız uptime oranı %99.9 dur. Mesela bir firmanın uptime oranı %99 sa senede en az 3 günden fazla (yani toplamda 72 saat) online olmayabilir. Hozzt'ta ise senelik ortalama en fazla 8 saat online olmayabiliyor. Bir de 8 saati doldurmaya da çalışmazlar. Bu yönü çok iyi. Devamlı siteniz online oluyor. Eğer Hozzt uptime da %99.9 un altına düşerse paranızı geri iade ediyorlar.

Hozzt'ta geçişte çok fazla yardımcı oldular ve geçiş ücreti almadılar. Ticket açtığında ne zaman cevap veriyorlar diye sorarsanız hemen cevap veriyorlar. Benim öğrendiğim bir site için önemli şeylerden biri site açılış hızı diğeri de uptime oranıdır.