Her türlü tasarıma ihtiyaç var, sadece neyi nerede ve nasıl satacağınız önemli.
Gidip film sitesi sahiplerine blog tasarımından bahsederseniz elbette sizi kaale bile almaz.
Her tasarımdan yapmalı ve bu tasarımları bir site üzerinde toplamalısınız.

Yani "şu, şu tasarımdan yaparsanız en çok satar!" tarzı bir yaklaşım söz konusu olamaz. İhtiyaçlar farklıdır. Mesela 1-2 yıl önce film-dizi siteleri tasarımları çok modaydı. Çünkü hep 1-2 çeşit tasarım vardı ve insanlar farklı şey istiyordu. Yapan da çıkmıyordu. Sonra dizi siteleri, film siteleri kapatılmaya başlandı eskisi kadar talep kalmadı.

Blog deseniz ilkokullu çocuklar bile gidiyor bir yerlerden blog tasarımı indirip bunun rengini değiştiriyor ve satmaya çalışıyor. Birbirinin kopyası olan yüzlerce, binlerce blog teması var. Böyle olunca blog temasına olan ihtiyaç arttığı gibi azalıyor da.

Portal, haber temaları ise zor temalardır ama bir kez düzgün bir tema yaparsanız satmama gibi lüksünüz olmaz. Özellikle son zamanlarda teknoloji bloglarının bir çoğunun portal tasarımı kullanmaya başladığına şahit oldum.

Uzun lafın kısası, her türlü tasarıma ihtiyaç var. Önemli olan ortaya yeni bir şeyler koyabilmek. Diğer temalara bakarak aynısını yapacaksanız, ortaya farklı bir şey çıkartmayacaksanız hiç yapmamanız daha iyi.