Form1 de bu fonksiyon çalışır çünkü bu fonksiyonu form1 e yazmışsın. Bunu şöyle yapmalıydın. Bir tane class oluştur ve bağlantı fonksiyonunu ona yaz. Sonra istediğin yerde bağlantı nesnesini oluşturup fonksiyonu çalıştırabilirsin.
Örnek olarak class ın adını "baglanti" yapmışsan => baglanti b = new baglanti(); şeklinde istediğin formda tanımlamayı yaptıktan sonra b.baglan(); şeklinde fonksiyonu çağırman yeterli olacaktır.
Örnek olarak class ın adını "baglanti" yapmışsan => baglanti b = new baglanti(); şeklinde istediğin formda tanımlamayı yaptıktan sonra b.baglan(); şeklinde fonksiyonu çağırman yeterli olacaktır.
Dediğiniz gibi class olarak tanımlandım bağlantımı.
public void baglan()
{
OleDbConnection baglanti_yolu;
try
{
baglanti_yolu = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=|DataDirectory|\\ogrenciler.mdb");
baglanti_yolu.Open();
}
catch (OleDbException ex)
{
MessageBox.Show(ex.Message);
}
}
Daha sonra form 2 de,
baglan b = new baglan();
b.baglan();
şeklinde bağlantıyı sağlamaya çalıştım fakat aşağıdaki gibi bir hata alıyorum.
Error 1 The type or namespace name 'baglan' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?) C:\Users\ozgur\documents\visual studio 2010\Projects\WindowsFormsApplication_2\WindowsFormsApplication_2\Form2.cs 32 13 WindowsFormsApplication_2