Referee
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
44, (%98)
Edit : Başlık için kusura bakmayın, yazamadan konuyu açmış bulundum şimdi de düzenleme yapamıyorum.
Selamlar, bu aralar c# 'a sardım. Bayağı zevkli geldi fakat bir problemle karşılaştım. Access veritabanı ile yeni form'da işlem yaparken ekleme silme düzenleme vs. işlemlerinde sorun yaşıyorum. Direk anaformda(form1) çalışırken bağlantı fonksiyonunu kullanabiliyorum fakat anaformda yazdığım bağlantı fonksiyonunu oluşturduğum form2 de kullanamıyorum.
Yani form1 de aşağıdaki şekilde tanımladığım bağlantı fonksiyonunu form2de nasıl kullanabilirim ? Direkt baglan(); şeklinde çağırınca tanımlanmamış hatası alıyorum.
void baglan(xxx){
xxxxx;
xxx;
}
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
R** E**
-
-
-
Ticaret
70, (%100)
Form1 de bu fonksiyon çalışır çünkü bu fonksiyonu form1 e yazmışsın. Bunu şöyle yapmalıydın. Bir tane class oluştur ve bağlantı fonksiyonunu ona yaz. Sonra istediğin yerde bağlantı nesnesini oluşturup fonksiyonu çalıştırabilirsin.
Örnek olarak class ın adını "baglanti" yapmışsan => baglanti b = new baglanti(); şeklinde istediğin formda tanımlamayı yaptıktan sonra b.baglan(); şeklinde fonksiyonu çağırman yeterli olacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
imza yok...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
R** E**
-
-
-
Ticaret
70, (%100)
Class ın adını "baglan" mı yaptınız? Aksi takdirde hata verecektir tabii. Class adı baglan.cs olmalı.
imza yok...
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba Referee, void ile yazdığın şey class değil metottur, metodu da bir class içinde yazmadığın için olmayan sınıfa ait namespace'i bulamıyor ve hata veriyor.
Referee
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
44, (%98)
Evet şimdi çözdüm olayı teşekkür ediyorum her ikinizede, çok teşekkürler.