mfrkn adlı üyeden alıntı

http://bit.ly/1mnR7uE aliexpress'de var. Fakat aliexpress ile pek çalışmadığım hatta hiç çalışmadığım için sistemin nasıl işlediğini bilmiyorum. Paypal var mı? Dolandırılırsam kime başvururum? R819 elektronik bir cihaz gümrükte problem yaşar mıyım? Vergi istenir mi? Sim kilidi durumu olur mu?

Hocam ben sürekli ali express ile çalışıyorum. Türkiye'de 100 lira olan ürünü 20 liraya kargo dahil oradan alabiliyorum ve bir tane aldığında vergiye takılmıyor yani gümrükte sorun çıkmıyor. Ancak tam olarak o kısmı bilmiyorum yani TL bazında belli bir fiyatı geçince mi yoksa adet çok olunca mı gümrüğe takılıyor emin değilim fakat Aliexpress'i bizim gittigidiyor gibi düşünebilirsin. Tek farkı orada fabrikadan müşteriye direk gönderiyor. Verdiğiniz linki inceledim ve güvenilir bir firma yani alırsanız gönderirler. Ödemede paypal geçmiyor ancak Webmoney geçiyor. O da yoksa master ya da visa kart logolu bütün kartlarla alabilirsin. Ben paypal kartla alıyorum genelde. Dolandırılma gibi bir olasılığın pek yok ancak öyle düşünürsen Alibaba'nın Türkiye'de ofisi var. Onun haricinde iade yapabiliyorsun ve genelde alıcı ödüyor iade kargo parasını.