Hocam ben sürekli ali express ile çalışıyorum. Türkiye'de 100 lira olan ürünü 20 liraya kargo dahil oradan alabiliyorum ve bir tane aldığında vergiye takılmıyor yani gümrükte sorun çıkmıyor. Ancak tam olarak o kısmı bilmiyorum yani TL bazında belli bir fiyatı geçince mi yoksa adet çok olunca mı gümrüğe takılıyor emin değilim fakat Aliexpress'i bizim gittigidiyor gibi düşünebilirsin. Tek farkı orada fabrikadan müşteriye direk gönderiyor. Verdiğiniz linki inceledim ve güvenilir bir firma yani alırsanız gönderirler. Ödemede paypal geçmiyor ancak Webmoney geçiyor. O da yoksa master ya da visa kart logolu bütün kartlarla alabilirsin. Ben paypal kartla alıyorum genelde. Dolandırılma gibi bir olasılığın pek yok ancak öyle düşünürsen Alibaba'nın Türkiye'de ofisi var. Onun haricinde iade yapabiliyorsun ve genelde alıcı ödüyor iade kargo parasını.
Hocam 100 dolar üzeri alışverişlerde gümrük danışmanıyla çalışman gerekiyor. O zaman gümrüğe takılıyor.
Ben dealextreme.com ile çok çalıştım. Orada faturalamayı düşük gösteriyorlar. Hediye paketi yapıyorlar. Birde 1 dolara senin fotoğrafın ile bir bayanın fotoğrafı foto montaj yapıp, sanki kargo çindeki kız arkadaşından hediye olarak gönderilmiş gibi gösteriyorlar. Gümrükte içini açsalar bile foto görüyor adam, yanında ufak bir not işte "Aşkım sen en güzeline layıksın falan yazıyor " :)
Aşmışlar adamlar yani :)