De Marke var burkayın , öyle aktif birşey yapabilirsen üstüne düşersen ve gerçekten yeterince bilgin de varsa tutar.

Bu şekilde geniş bilgi sahibi olup yorumlayan aktif etkinlikler farklı çalışmalar yapan bi site yok gibi. Genelde haber usulü yada bahis tahminleri iddaa içrikli siteler dolu ortalık.

Ama yok bilgin kısıtlıysa hit için falan düşünüyorsan tutmaz çünkü senin yapabileceklerini herkes yapabiliyor böyle düşünerek gir. Futbol öyle basit türkiyeden görüldüğü gibi 10 20 bilinen takımdan oluşan bir oyun değil , sadece bir futbolcu için isveç 2 yada brezilya 2 maçlarını izleyenler var , çok özel hikayeleri olan takımlar var , sadece ticari klüpler var bunların da özel hikayeleri var . Ne biliyim efsane maçlar var hala bahsedilen , soyolojik getirileri götürüleri değişimleri var , ülkere göre etkileri değer sıralamaları var , ülke içi çekişmeler var bulunduğu şehirlere göre oynana şehre göre vs... aşırı derecede içerikli bir konu sadece sahada 22 kişinin oynadığı basit bi spor dalı değil .

Yani kabacası en hakim olduğun konu buysa gir değilse girme. İnternette biyerlerden alıntı çalıntı yada yetersiz bilgilerle açılan her site silinip gidiyor ötesi berisi yok. 12 13 yaşından beri izlerim fransa 98 den bu yana yoğun olarak bilerek takip ederek kurcalayarak izlerim okurum takımların bir çopunun hikayelerini bilirim , ingilteredeki türk klüplerini osmanlı zamanında kurulan klüpleri , dünyada ki siyasi klüpleri ekonomik sınıf klüplerini rekabetteki klüpleri , iyi oyuncuların geçmişini iyi olacak oyuncuları teknik direktörleri oyun tarzlarını zekalarını neler yapabileceklerini daha neler neler böyle yazınca çok gibi görünen bir sürü şeyi bilirim ama futbolun içinde bildiklerim zerre yer tutmaz , tutup böyle bi site açıp tutulacağımı düşünmem. Bütün bunlardan çok daha fazlasını biliyorsan gir bilmiyorsan da hobi olarak düşün tutarmı tutmazmı kaygın olmasın kendin için yaz çiz .

Olcayı Messiye neden tercih ederim? Çünkü her şeyden önce Kayserili. Messinin nereli olduğunu bilmiyoruz ... SAMET AYBABA

Bu adamın teknik direktörlüğü gibi bi futbol yorumcusu olma yani :D