Merhaba beyler bu yazımda Bilgiyi Paylaşmaktan korkmayın diyerek biraz eskiye dayalı anımı anlatmak istedim :)
Beyler malumunuz herkes bir konuda illaki bilgili olabilir, konu önemli değil herkes seo yapacak diye birşey yok herkes webmaster olacak diye birşey yok ama var olan bilginizi paylaşın.
Kısa bir özetle hikaye tarzında birşey anlatmak istiyorum..
Ben eskiden (orta okul ve lise 1-2 sınıfa kadar) bisikletleri çok severdim ve benim bisikletlerim hep sorunlu olurdu :) bu nedenle bir şekilde bisiklet arızalarıyla içli dışlı olarak kısa zamanda bisiklet konusunda uzman oldum (şimdi o zamanki kadar iyi değilimdir ama idare ederim) Zamanla iş almaya başladım önce arkadaşlarım sonra çevrem ve uzak çevreden bisiklet tamiri işi gelmeye başladı.
Bilgiliydim birşeyler yapabiliyordum ve bilgim sadece bende olduğu sürece herkes bana bisiklet tamirine geliyordu bu benim için iyi durumdu iyi para kazanıyordum ama düşündüğünüzde pek te iyi bir durum olmadığını anlayabilirsiniz, Aslında bazılarının sadece işini hallettiği zamanlarda sizi sevdiğini anlıyorsunuz. neyse ilerleyen dönemlerde sürekli yanımda birşeyler karıştırıp alet çantama bakıp kendi bisikletini kendi çapında yapmaya çalışan bir çocuğu fark ettim geç te olsa ama fark ettiğim çocuk arkadaşımın kardeşi idi ben ondan büyüktüm sırada birsürü iş varken bisikletler sıradayken benden kendibisikletini yapmamı istemeye utanmış olacakki kendisi uğraşıyordu :)
Hoşuma gitti orada elimdeki işi bırakıp onun bisikletini hallettik, zamanla bu çocuk yanıma daha çok gelmeye başladı ben iş yaparken sürekli beni izliyor ve nasıl yaptığıma dikkatlice bakıyordu bende ona detayları anlatıyordum, bir süre sonra bayağı birşeyler öğrendiğini fark ettim artık kendi Bisikletini yapabiliyordu sorunlarını, ve aradan birkaç yıl geçmişti bende de eski heves kalmayınca Tüm alet edavat bisiklet parçaları ne varsa bu çocuğa bıraktım.
Eee artık büyümüş adam olmuş ve daha tatmin edici şeylere yönelmiştim (bilgisayar gibi).
Artık benim yerimi aldığını düşünüyorum ve arkaya baktığımda ne kadar iyi birşey yaptığımı görüyorum ve bu mutluluk bana yetiyor. Onlarca yüzlerce yaptığım tamir ettiğim bisikletlerden alamadığım mutluluğu verdi.
Düşünüyorumda şimdi onlar olmasaydı yani o çocukla ilgilenmeseydim şu anda yaptığım hangi bisiklet bana bu mutluluğu verirdi ki ? hiçbiri…
Bu kısa anım ile size bilgi paylaşmanın mutlu edici özelliğini anlatmaya çalıştım umarım beğenmişsinizdir, Sağlıcakla kalmanız dileğiyle…
Yazının orjinal paylaşım yeri..