lostyazilim
tr.link

Blog tercihi yapma

3 Mesajlar 577 Okunma
lstbozum
tr.link

Kodespa Kodespa Rabbyte.net Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Eski Hosting provider :)
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1818
  • Beğeniler 572 / 572
  • Ticaret 2, (%100)
Blog tercihi yapma

Merhaba beyler bu yazımda Blog tercihi yapmayı anlatacağım, Henüz blog açmamış ve açmayı düşünen arkadaşlara yararlı bir makale olması dileğiyle…

Arkadaşlar Blog dediğimizde akla gelen şey ilk dönemlerde kişinin kendi bilgi ve ilgili olduğu konularda yazı yazdığı bir kişisel web sayfası olarak bilinirdi.

Ancak günümüzde blog kavramı değişerek yerini (kendi deyimlerimle anlatmak isterim) Seo ve Webmaster uzmanları sitelerine bıraktı.

Peki neden bu konularda gelişti neden bu şekilde bir dönüşüm oldu ? açıkçası özenti gençlik diyebilirim. Bir dönemler gençlerde görülen Hack özentiliği bu dönemlerde kendini webmasterlık ve Seo uzmanlığına bıraktı. Herkes seo yapıyor ve Herkes webmaster oldu :) neyse konuyu dağatmayalım arkadaşlar…..

Blog Scripti seçimi. ?

Blog açmak isteyen bir kişi öncelikle şunu anlamalı; ben sınırlarla yaşayabilirmiyim…

Cevabı eğer ise size tavsiyem Blogger oluyor nedeni basit ve net.

Blogger da özellikler sınırlıdır yapabilecekleriniz sınırlıdır ama güncelleme güvenlik ve seo açısından gayet başarılıdır. kesinlikle blogger tavsiye ederim size yukardaki sorunun cevabına evet sınırlara bağlı kalırım derseniz sonuçta arkanızı Google’a veriyorsunuz :)

Ama hayır ben sınırları zorlamak isterim uç noktalarda herşeyi deneyip görüp öğrenmek ve kendimi geliştirmek isterim diyorsanız Farklı bir söze gerek yok tercihiniz WordPress olacaktır.

Nedeni basit ama çoook uzatabiliriz bu listeyi onun için birkaç örnek yeterli olur diye düşünüyorum,,,

Sınırsız tema altyapısı sayesinde bloğunuzun ziyaretçilere görünümünü hertürlü beğendirebilirsiniz. Tema motoru ile geniş kişileştirmeler yapıp bloğunuzu baştan yaratabilirsiniz.

Sınırsız eklenti desteği ile aklınıza gelecek hertürlü konuda eklenti bulup wordpresse güç katabilirsiniz buda size herzaman önde olmanızı sağlayacaktır bloggere göre.

He birde özel script yazdırmak var ki benim tavsiyem o konuya girmeyin sebepleri birden fazla tek tek saymak isterdim lakin makalenin uzunluğu siz değerli ziyaretçilerimizi sıkmak istemem.

ama birkaç örnek te vereyim boş bırakmak olmaz.

1. olarak Özel yazılım scriptin geleceği yoktur geliştirme işi sadece yapımcıya aitti ve bunu siz yazdıysanız scripti inanın ki bir süre sonra bu geliştirme olayına sizde sıkılacaksınız.

2. olarak güvenlik konusunda siz her ne kadar bilgili olsanız da bin kişinin geliştirdiği ve test ettiği ile tek kişinin geliştirip test ettiği script yarıştıramazsınız sebebi çok basit biraz mantık sadece…

3. olarak seo yapısal işlevler konusunda yine yukardaki sözüm gibi siz seo hakkında tüm herşeyi sorunsuz biliyor olsanız dahi bunu scriptinize uyarlama konusunda çok sorun yaşayacaksınız buna garanti veririm.

Neyse beyler konumuzun sonuna geldik bir sonraki makalemizde görüşmek dileğiyle….

Yazının Kaynağı

Türkiyenin ilk Hosting Forumu; Rabbyte.net Hepiniz davetlisiniz...
wmaraci
reklam

Percus Percus Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Coder
  • Konum ABD
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 0 / 112
  • Ticaret 47, (%100)
Eline sağlık sonuna kadar okudum.

Kodespa Kodespa Rabbyte.net Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Eski Hosting provider :)
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1818
  • Beğeniler 572 / 572
  • Ticaret 2, (%100)

Percus adlı üyeden alıntı

Eline sağlık sonuna kadar okudum.

Beğendiğinize sevindim hocam...

Türkiyenin ilk Hosting Forumu; Rabbyte.net Hepiniz davetlisiniz...
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al