Merkur adlı üyeden alıntı

Doğru olabilirde, olmayabilirde. Rusya bunu kendi çıkarı için ortaya atmış olabilirde, olmayabilirde. :)

İnternet diyince dünya çapında akla gelen ilk siteler;

1 Google
2 Facebook
3 Youtube
4 Twitter

Diğer çoğu sosyal medya ve internet siteleride hepsi Amerikan menşei.

Yine dünya çapında olan programların çoğuda Amerikan menşeidir.

Mark Zükerbergin Beyaz Saray'da çalıştığını, Google'ın kurucularının NASA'ya yaptığı bağışları bilmeyen varmı? veya senelerce Hotmail'in şifreleri çalındı bahanesiyle milyonlarca bilgiyi devlete sattığını? Şimdi diyeceksinizki koskoca Amerika hükümeti boklu mail hesaplarımızı ne yapsın? :) işte adamlar öyle düşünmüyor.

Misal, Facebook'un 1 milyar kullanıcısı var. Bunun 700 milyonu gerçek bilgilerini girse düşünün adamların elinde 700 milyon kişinin bilgileri var. Hemde resimli :)

Ama herşeyin bu kadar basit olduğunuda düşünmüyorum. Amerika'nın medyadaki gibi gücü olsa Mısır'da, Suriye'de, Ukrayna'daki planları elinde patlamazdı.


Yani sonuçta bunlar milyar dolarlık kuruluşlar. Dünya devleri. Facebook'da gerekli görüldüğü taktirde devlet güçlerinin kişisel bilgilere erişebileceği yazıyor. Ayrıca senin giydiğin elbisenin markasından, dinlediğin müzik grubuna, yediğin içtiğinden nerelere gittiğine kadar çok ayrıntılı bilgileri veriyorsun bu adamlara.
Satıp satmadığını kimse bilemez. Ama sattığını ispatlayamazsın. İspatlasan bile dünya devi firma karşısında hiçbir şansın yok. Herşeyi kuralına uydurmuşlardır.
Sonuçta Facebook bilgilerin güvende olduğunu %100 doğrulamıyor. Siber saldırı vs durumlarda bilgilerin çalınması falan kullanıcının sorumluluğundadır diyor.
Ama bence kesin satıyorlardır. Aynı bu telefonla pazarlama şirketlerinin yaptığı gibi. Senin numaranı ve ismini nereden buluyorlar acaba?