lostyazilim

PHP havasını yitirdi mi ?

67 Mesajlar 10.054 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Alpazen Alpazen Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 22.01.2014
    • Yaş/Cinsiyet 44 / E
    • Meslek SEO UZMANI
    • Konum Kocaeli
    • Ad Soyad A** Z**
    • Mesajlar 489
    • Beğeniler 48 / 114
    • Ticaret 0, (%0)
    Php'nin havası öyle kolay kolay sönmez. Daha yeni boyutlu şeyler gelmesi lazım ki o da ben en az 5-6 yıl olarak görüyorum. Ondan sonra biraz belki kullanılabilirliği düşer. Ama wordpress gibi açık kaynak kodlu bir sistem varken nasıl sönecek havası zor tabi.

wmaraci
    reklam

bassedas bassedas WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 20.12.2011
    • Yaş/Cinsiyet 43 / E
    • Meslek öğrenci
    • Mesajlar 200
    • Beğeniler 22 / 45
    • Ticaret 1, (%100)
    hakkı öcala sor. efsane kehanetlerinden bayadır uzağız :)

alabacaknet alabacaknet Developer Kullanıcı
    • Üyelik 14.09.2012
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Yazılım geliştirme
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad M** A**
    • Mesajlar 217
    • Beğeniler 55 / 48
    • Ticaret 0, (%0)

Php adlı üyeden alıntı

işte php bu yazdıklarınızı araç olarak kullanıyor gerisini siz düşünün...

google batarsa ne olacak ? imkansız gibi geliyor değil mi ? ama hiçbir şey imkansız değildir... google python kullanıyor diye geleceğin dili o olmuyor işte...

açık kaynak bir dil piyasadan silinmez dostum asla unutma bunu...

bilmiyorum duydun mu ama google son 2 yılda 10 dan fazla robot şirketi satın aldı ve uzman mühendisleri o şirketlerine kaydırıyor; temel de python dili kullanılıyor.

ayrıca google batarsa mı? milyonlarca insanın bazı sitelere erişme ihtiyacını bing veya yandex mi karşılayacak? androidin yerini windows8 mi alacak? google play'in uçsuz bucaksız uygulamalarını windows mağazası mı karşılayacak? çok fazla site tarafından tercih edilen ve bazılarımıza müthiş para getiren adwords'ü yandex'in ismini hatırlayamadığım servisi mi karşılayacak?

google bu bitmek bilmez hırsına rağmen batarsa kimse bana yaşadığımızı söylemesin cidden kıyametin koptuğunu düşünürüm.

alışkanlıklar kolay değişmiyor dostum, ben google'ın bir hizmetini kullanmadan geçirdiğim bir gün hatırlamıyorum (telefonum android o bile sayılır!)

google arama motoru gibi gözükebiliyor insana ama bildiğin clark kent!

Murat Alabacak <http://muratalabacak.net>

CWOmer CWOmer WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 17.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ö** A**
    • Mesajlar 28
    • Beğeniler 1 / 7
    • Ticaret 3, (%100)
    Dil önemli değil, programlama bilmek önemli.

Bundan kastım git fortran lisp öğren değil tabi :D

Web ile ilgilenmek istiyorsan;

ASP,.NET,JSP,PHP bunlar işini görecektir.

Önerim PHP tabii ki.. Ama kullanış amacına göre değişir.

Ama havasını yitirdi demek haksızlık olur.

Laravel,Symfony2,Zend,CodeIgniter gibi frameworkler varken Java ile Web sayfası yapmak yada ASP ile yazmak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum.

Dediğim gibi istediğiniz , yönelmek istediğiniz alana göre işler değişir.

Amacın programcı olmaksa tabii, önerim java ile başlaman hem kolay hem mantık anlaman açısından yararlı. Object Oriented da işin içine girince güzel bir giriş olacaktır.

wmaraci
    wmaraci

monelogg monelogg <> Kullanıcı
    • Üyelik 06.03.2014
    • Yaş/Cinsiyet 33 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad M** B**
    • Mesajlar 658
    • Beğeniler 78 / 125
    • Ticaret 0, (%0)
    İsyan etme maksadıyla yazmıyorum ama yahu arkadaş şu tarz yazılar yüzünden hangi dili öğreneceğimi şaşırdım, ne güzel C#, PHP, MS-SQL bir de MySQL üzerine ilerlemeyi düşünüyordum, Java çıktı Python çıktı, Android çıktı, masaüstü programlar terkediliyor lafları filan dolaşıyor. Haydi bir dili iyi bilsem diğerlerine geçiş sıkıntı olmayacak ama bilmeyince öğrendiğim dil(ler) elimde patlayacak gibi geliyor bu tarz yazıları okuyunca. Yazılanlara göre 5-6 yıl sonra PHP'ye ne olursa olsun, Java, Android ve Python öğrenmekte fayda var. Zaten hepsini hallettiğim için bunları da öğrenirim kısmetse. Konu günlerdir kapanmayınca ben de düşüncelerimi yazayım dedim. :)

Nefes Nefes Öğrenci Kullanıcı
    • Üyelik 17.10.2013
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum İzmir
    • Ad Soyad B** E**
    • Mesajlar 556
    • Beğeniler 45 / 32
    • Ticaret 1, (%100)
    Hocam konuyu açan kişi olarak bu kadar uzayacağını tahmin etmemiştim :D

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
    • Üyelik 25.06.2012
    • Yaş/Cinsiyet 38 / E
    • Meslek Engineering Director
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad T** C**
    • Mesajlar 771
    • Beğeniler 2 / 260
    • Ticaret 0, (%0)
    Yazılanları okudum ve genel kanım şudur. Java'dan bayağı bi haber kişi olduğudur.

Java'nın web frameworklerini evvela bilmiyorsunuz. Java Framework'leri ayrıca ihtiyacı yönelik geliştirilmiş ve open source'tur.

Mesela java'nın web tarafı için sadece ön yüz framework'leri; JSF - Arayüz Kütüphaneleri (Başta türk yapımı ve oracle resmi olarak destekliyor artık : Primefaces, MyFaces,IceFaces,OmniFaces,RichFaces)

Dünyada en çok seçilen java ön yüz kütüphanesi : Primefaces'tır.

Basitce JSF + Primefaces : http://www.primefaces.org/showcase/ui/home.jsf

Vaadin, GWT(Google Web Toolkit), Spring MVC, Play, Grails ilk çırpıda aklıma gelenler bunlar. Mesela ön yüz için SSP gibi Template Engine'lerde mevcut, JSP sayfalar yerine bu tip dolu alternatifiniz mevcut.

JSF framework'ünü sadece BackOffice uygulamalar(İçerik yönetimi, Admin Panel, şirket içi işler için) için kullanılır. Sebep hızlı geliştirme ;)

Grails, Spring MVC, Grails public siteler için kullanılması daha uygundur.

Tabi bu java'nın web tarafındaki sadece ön yüzünden ibaret. Bir hatırlatma, sahibinden, gittigidiyor ön yüzünün php olması pek birşey ifade etme açıkcası, çünkü siz bir sorgu attığınızda php modülü yada fonksiyonu gidip veritabanına yada cache server'larına istekte bulunmaz asla sadece parametreleri json ile ilgili webservislere iletir, rest servisler isteği alıp, handle eder ve istenilen veriyi cache/db'den istekte bulunup yine rest(json tipinde) arayüze iletir. Php ise bu veriyi gösterir. Arka planda olduğu gibi java teknolojileri koşuyor.. hatta çalıştığım şirkettede olduğu gibi hep java teknolojiler kullanılır, oldukçada büyük bir ekosisteme sahip bir teknoloji yığını mevcut.

Olayı sadece web'de istek gönder, sonra veri getir kafasında yani request/response kafasında düşündüğünüzde zaten ondan öteye gidemezsiniz.

Bu arada php ile facebook yazıldı lakin sonrasında php yetersiz kaldı ve C++ 'a donusturup derleyen kod yapmak zorunda kaldılar..

Herşeyiyle java olan projeler, Play + Scala = LinkedIn.com
    http://engineering.linkedin.com/play/play-framework-linkedin
    Spring MVC + Core= n11.com (Çalıştığımdan biliyorum)

Amazon.com : Teknoloji çöplüğü
    Linux,Oracle,C++,Perl,Mason,Java,Jboss,Servlets : java web
    ebay.com : önyüz dahil java
    theguardian.co.uk : önyüz dahil java

Kurumsal uygulamalar (bunları website diye düşünmeyin) çoğu sektörel olarak core bankacılık,e-ticaret,e-imza,sigortacılık,ödeme sistemleri bla bla alt yapısal olarak java tercihi ve kullanımı çok yüksektir.

Bu kadar geniş çaplı bir dilin ekosistemi ile php'yi karşılaştırmak, php için zalimlik olur ;)

PHP ve Java ayrı platformlar. Ama tabi Java'nın web frameworklarını kullanmayacaksanız. PHP güzelce devam ediyor. Ruby On Rails'ten ümitliyim gelecekte.

Kaç java web framework'ü kullanıp, uygulama geliştirdiniz bilmiyorum ama şu cümleye gülüyorum :)

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
    Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)

KarakayaEmre KarakayaEmre WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 13.09.2012
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek Mühendis
    • Konum Mersin
    • Ad Soyad E** K**
    • Mesajlar 526
    • Beğeniler 146 / 145
    • Ticaret 0, (%0)
    Php havasını yitirmedi.Sadece kodlamayı bilenler bitti.Ancak tabiki php tek başına kodlamaz.Java ile entegreli kodlanabilir diye biliyorum.

http://www.emrekarakaya.com.tr/

Alucard Alucard The Captain Kullanıcı
    • Üyelik 01.01.2013
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad İ** A**
    • Mesajlar 126
    • Beğeniler 14 / 9
    • Ticaret 1, (%100)

Turgay Can adlı üyeden alıntı

Yazılanları okudum ve genel kanım şudur. Java'dan bayağı bi haber kişi olduğudur.

Java'nın web frameworklerini evvela bilmiyorsunuz. Java Framework'leri ayrıca ihtiyacı yönelik geliştirilmiş ve open source'tur.

Mesela java'nın web tarafı için sadece ön yüz framework'leri; JSF - Arayüz Kütüphaneleri (Başta türk yapımı ve oracle resmi olarak destekliyor artık : Primefaces, MyFaces,IceFaces,OmniFaces,RichFaces)

Dünyada en çok seçilen java ön yüz kütüphanesi : Primefaces'tır.

Basitce JSF + Primefaces : http://www.primefaces.org/showcase/ui/home.jsf

Vaadin, GWT(Google Web Toolkit), Spring MVC, Play, Grails ilk çırpıda aklıma gelenler bunlar. Mesela ön yüz için SSP gibi Template Engine'lerde mevcut, JSP sayfalar yerine bu tip dolu alternatifiniz mevcut.

JSF framework'ünü sadece BackOffice uygulamalar(İçerik yönetimi, Admin Panel, şirket içi işler için) için kullanılır. Sebep hızlı geliştirme ;)

Grails, Spring MVC, Grails public siteler için kullanılması daha uygundur.

Tabi bu java'nın web tarafındaki sadece ön yüzünden ibaret. Bir hatırlatma, sahibinden, gittigidiyor ön yüzünün php olması pek birşey ifade etme açıkcası, çünkü siz bir sorgu attığınızda php modülü yada fonksiyonu gidip veritabanına yada cache server'larına istekte bulunmaz asla sadece parametreleri json ile ilgili webservislere iletir, rest servisler isteği alıp, handle eder ve istenilen veriyi cache/db'den istekte bulunup yine rest(json tipinde) arayüze iletir. Php ise bu veriyi gösterir. Arka planda olduğu gibi java teknolojileri koşuyor.. hatta çalıştığım şirkettede olduğu gibi hep java teknolojiler kullanılır, oldukçada büyük bir ekosisteme sahip bir teknoloji yığını mevcut.

Olayı sadece web'de istek gönder, sonra veri getir kafasında yani request/response kafasında düşündüğünüzde zaten ondan öteye gidemezsiniz.

Bu arada php ile facebook yazıldı lakin sonrasında php yetersiz kaldı ve C++ 'a donusturup derleyen kod yapmak zorunda kaldılar..

Herşeyiyle java olan projeler, Play + Scala = LinkedIn.com
    http://engineering.linkedin.com/play/play-framework-linkedin
    Spring MVC + Core= n11.com (Çalıştığımdan biliyorum)

Amazon.com : Teknoloji çöplüğü
    Linux,Oracle,C++,Perl,Mason,Java,Jboss,Servlets : java web
    ebay.com : önyüz dahil java
    theguardian.co.uk : önyüz dahil java

Kurumsal uygulamalar (bunları website diye düşünmeyin) çoğu sektörel olarak core bankacılık,e-ticaret,e-imza,sigortacılık,ödeme sistemleri bla bla alt yapısal olarak java tercihi ve kullanımı çok yüksektir.

Bu kadar geniş çaplı bir dilin ekosistemi ile php'yi karşılaştırmak, php için zalimlik olur ;)

Kaç java web framework'ü kullanıp, uygulama geliştirdiniz bilmiyorum ama şu cümleye gülüyorum :)

Neden gülüyorsunuz açıklayın :) Ama unutmayın ki Facebook isenilseydi PHP'den vazgeçebilirdi.

bbulakbasar bbulakbasar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 24.06.2013
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Meslek Webmaster
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad G** B**
    • Mesajlar 77
    • Beğeniler 20 / 15
    • Ticaret 0, (%0)
    php bilen 100 kişi varsa java bilen 1 kişi vardır. kıyaslamanı sen yap. başka bir arkadaşın dediği gibi (alıntı yapamıyorum şuan) çoluk cocuğa kadar düştü bu işler, kıyaslamanı var sen yap

wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al