Roycolt adlı üyeden alıntı

Herhangi birşey ters giderde, bir patlama söz konusu olursa diye düşündünüz mü hiç? Japonya gibi bizden ileri düzeyde bir ülkede bile bu patlama yaşanmışken? Kaç kişinin canının yanıcağından haberiniz var mı? El bombasından bahsetmiyoruz, nükleer santral bu. Diğer ülkeler beni gram ilgilendirmiyor. Türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle bizim ülkemiz TÜRKİYE.


Patlayacak o kadar şey varki.
1999 Gölcük depreminde TÜPRAŞ büyük hasar gördü. Eğer patlarsa İzmit Körfezi'nin tamamı haritadan silinir dediler.
Böyle bir risk var diye o zaman ülkemizdeki bütün tüp dolum tesislerini kapatmamız lazımdı. Haksızmıyım? Senin bakış açından gidiyorum sadece.
Kapatmak ya da yapmamak mı lazım? Yoksa tedbir almak mı lazım?
Japonya gibi bizden gelişmiş bir ülkede bile bu patlama yaşandı. Evet. Ama ülkedeki tüm nükleer santralları kapattılar mı? Aman patlayabilir diye?

Dünyadaki bütün gelişmiş ülkeler nükleer santral kullanırlar. Bugün Türkiyede nükleer santral yapılmasına en çok karşı çıkan Fransa bile elektrik ihtiyacının %68'ini nükleer santrallerden karşılıyor.
Ayrıca doğal afetlere karşı koyamazsın, sadece hasarı azaltmak için önlem alabilirsin. Bu bakış açısıyla gidersen depremde tepemize çöker diye evlerde yaşamayı bırakıp çadırlara taşınmak gerek!