Deli Ruzgar adlı üyeden alıntı

Durum bu iken Nükleer Santral yapılması akıllara sığmayan bir projedir.Türkiye'de zaten en ucuz şey insan hayatıyken daha da ucuzlatacak bir projedir.İnsan hayatına zararı olmakla birlikte doğayı da mahveden bir santraldir.Türkiye'ye kurulması planlanan şehirlerimiz Ege'nin ve Akdeniz en zengin ilçeleridir.


Hocam sen ülkemizde yapılacak nükleer santralin proje çalışmalarını televizyon ya da gezetelerden okudun mu? Doğaya hiçbir zararı yok. Nükleer atıklar minimum derecede oluyor ve çıkanlar da %100 geri dönüşüm ile geri işleniyor. Diğer nükleer olmayan atıklar ise çöp tesislerine gönderilip doğal yakıt üretiminde kullanılıyor.
Hatırlatayım artık çöpleri bile değerlendirip yakıt üretiyoruz onlardan.
Asıl doğayı mahveden enerji kaynakları termik santraller ve barajlardır. Termik santralleri bilirsin zaten. Enerji üretiminde kömür kullanılır. Ne kadar karbon filtresi kullansalarda deli gibi havaya duman atarlar.
Hidroelektrik santralleri ise malum doğanın güzelliğini bozmasının yanında akarsu debisi ve rejiminide bozarak oradaki ekolojik sistemi de tehlikeye atarlar.
Gerçi türkiyede ilk defa balıkların ve çakıl taşlarının geçmesini sağlayan hidroelektrik santrali yapıldı ama sonuçta bozuyor.