Yorumları okumadım ama Putin'e kesinlikle hak veriyorum. Sonuçta gerek Microsoft gerek Facebook gerekse Twitter bilgilerimizi istendiği zaman NSA ve CIA'e veriyor ki bunu yapmak zorundalar çünkü Amerika'da yasalar bu şekilde güvenli olarak düzenlenmiş. Bu olayı bu şekilde yaygınlaştıran elbette bir güç olacaktır. Çünkü düşünsenize Facebook ortaya çıktığında Netlog, Hi5 gibi sitelerin milyonlarca üyesi ve Facebook'un ilk haline göre kat be kat üstün özellikleri vardı. Fakat bugün Facebook 1.2 milyar insana ulaşmayı başardı. Twitter 500+ Google+ 500+...

Rusya'da Amerika'nın başta yaptığı gibi güvenlik tedbirleri alıyor muhtemelen onlarda bilgileri KGB'ye verecektir. Zaten geçenlerde vKontakte'nin kurucusu Pavel Durov açıklama yaptı Putin vKontakte'ye kendine yakın adamları yerleştirdi filan diye.Bu beklendik bir şey yani.

Adamın dediği şeyin önemli olanı Facebook, Twitter vs. Rusya'da sunucu bulundurmalı. Bulundurmayan siteyi de engelleyecekler. Bu güçlü devlet olmayı gerektirir. Bu istediği şirkete ve sermayeye boyun eğdirebildiğini gösterir. Putin için Rusya'nın güvenliğinin Amerikan conilerinin paralarından daha önemli olduğunu gösterir.