Birçok arkadaş temalarının çalınmasından muzdarip. Kimi iyi niyetle tema yapıp lisans işlemi yapmadan satış yapıyor kiminin ise lisansladığı temalar kırılıp wareze düşürülüyor.

Bu yazımda bunun önüne geçebilmek için en iyi alan adına lisanslama yöntemini sizlere anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle buradan 3 adet lisans işlemi için gerekli olan dosyalarımızı indirelim. lisans.php, lisans-al.php ve lisans-kodlari.php adında 3 adet lisans işlemi için gerekli olan dosyalarımız. Tek tek ne işe yaradıklarını anlatacağım şimdi. O yüzden şimdilik indirdiğiniz dosyaları pek önemsemeyin.

Bir WordPress teması yaptınız diyelim. Bu temada kullanmış olduğunuz en önemli dosya functions.php dosyasıdır. Çünkü içerisinde yazmış olduğunuz fonksiyonlar, tema paneli, eklemeler vs. gibi en önemli kodlar bu dosyada yer alır. O nedenle bu dosyanın kriptolanması temanın kırılamama olasılığını yükseltir.

Şimdi temanızın functions.php dosyasını açıp etiketinden hemen sonra aşağıdaki kodları ekleyiniz.

/*
if(ini_get('safe_mode')==true)
die('Güvenliğiniz için sunucu "SAFE MODE(Güvenli biçim)" durumunda çalıştırılmalıdır');
*/
if (file_exists(TEMPLATEPATH.'/lisans.php')) {
require('lisans.php');
$lisans['site']=getenv('HTTP_HOST');
if (substr($lisans['site'], 0, 4) == "www.")
$lisans['site']=substr($lisans['site'],4);
$lisans['hash']=wordwrap(strtoupper(md5(sha1(($lisans['site'])))),4,'-',true);
if($lisans['hash']!==$lisans_anahtar)
die('Lisans anahtarınız bu site için geçerli değildir.');
else
unset($lisans);


Yukarıdaki kodları ekledikten sonra ?> etiketinden hemen önce aşağıdaki kodları ekleyiniz.
} else { die('Lisans anahtarının bulunduğundan emin olun.'); }Daha sonra lisans.php adında bir dosya oluşturup içerisine aşağıdaki kodları ekleyiniz. Bu dosyayı kaydedip tema klasörüne atınız.
Şimdi burada ne yaptık hemen anlatayım. functions.php dosyasına eklediğimiz kodlar temamızı lisanslayacak olan kodlardır. lisans.php dosyasındaki kodlar ise alan adımızın lisans anahtarının bulunduğu kodlardır.

Bunları ekledik peki nasıl lisans anahtarı oluşturacağız? Bunun için de lisans-al.php adında bir dosya oluşturup içerisine aşağıdaki kodları giriniz.
Başına www koymadan lisanslanacak alan adını lisans-al.php dosyasında iki tek tırnak arasına yazıyoruz. Bu dosyası localhostta çalıştırdığımızda bize bir lisans anahtarı verecek. Bu lisans anahtarını ise lisans.php dosyasındaki lisans anahtarını girin yazan kısma yazıp kaydediyoruz. Yukarıda da dediğim gibi lisans.php dosyası tema klasörünüzde olmak zorunda.

Bu lisanslama işleminin mantığı ise şöyle. Alan adınızı önce md5 daha sonra md5 kodunuda sha1 koduna dönüştürerek bize bir kod veriyor. functions.php dosyasına yazdığımız kodlarda ise alan adı ve lisans.php dosyasına yazdığımız lisans anahtarı kodu karşılaştırıp gerekli işlem yapılıyor.
Bunu daha güvenli yapmak sizin elinizde. Belli bir algoritmaya göre kod dönüşümü yaptırarak lisanslama işleminin daha güvenli olmasını sağlayabilirsiniz.

Unutmayın, temanızın kırılmaması için functions.php dosyasının kriptolanması gerek. Bunun için de en iyi araç Ioncube’dur. Fakat ücretlidir. Yok ben para vermem derseniz buradan dosyanızı kriptolayabilirsiniz. Ortadaki your e-mail adress yazan kısma mail adresinizi girdikten sonra mailinize gelen id kodunu üst bölüme girdiğinizde ekrana gelen kriptolama bölümünden dosyanızı kriptolayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.usluer.net/wordpress-temalarinizi-lisanslayin/