-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Bilişim
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Maalesef ülkemizde para kazanmak çok ama çok zor!. Ama blog işinde iyileşip belli bir takipçi oluşturursan çok güzel paralar gelebiliyor. Ama öyle ben iyi yazıyorum yarın bana iş gelsin diye bekleme maalesef ki acı gerçek bu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Emin olmamakla birlikte Google'ın tek yöneticiyle çok fazla özgün içerik paylaşan blogları bot vs. olarak değerlendirebildiğini okumuştum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Gıda Mühendisi, Metin Yazarı
-
-
Ad Soyad
H** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
Günlük 10 - 15 özgün yazı. hmm. Peki bu yazılar en az kaç kelime olacak?
Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Çok fazla kitap okuyor olmanız sizin faydanıza çünkü kelime dağarcığınız ile birlikte okur kaliteniz de artacaktır. Günlük o kadar yazı bence yeterinden fazla. Bu kadar yazıyı nasıl yazdığınız önemli. Fizibilite çalışması yapın haftada veya günde ne kadar yazı yazabileceğinizi deneyerek görün. Örneğin haftada 30 yazı çıkarabiliyorsunuz diyelim bunları günlere bölün. Başlıkları kendiniz okurmuşçasına yani okurun nasıl o içeriğe erişeceğini düşünerek yazın aynı şekilde tag'ları da. Hergün veya haftanın belirli günleri yazıları yayınlayın. Kesinlikle özgün olsun ne kısa ne de uzun olsun. Uzun yazacaksanız vurgu ve tonlamalara dikkat ederken resim, grafik ve şekil içeriklerini arttırın. Bir kaç başlık araştırın ve seo'lu yazılar yazın(örneğin başlıkta yer alan ve baz alınacak kelime içerikte de geçsin ve mutlaka 1 adet'i bold olsun veya italik). Bunları bir anda yapmaya çalışmayın çok sıkılırsınız. Bu yüzden kendinizi sıkmadan yapmaya çalışın çünkü bir çok proje büyük heves ile başlayıp yarıda bırakılıyor. Stabil olarak düzenli çalışın ve 1 2 yıldan önce düzenli bir gelir beklemeyin. Eğer özgün girmez ve kurallara uymazsanız zaten kazandığınız paralarıda googledan alamazsınız. Yaklaşık bir 4 5 yıl sonra aylık mükemmel paralar kazanabilirsiniz. Hiç çalışmasanız da olur diyebileceğim bu paralar. Kanıtım yok ancak araştırmalarım sonucu elde ettiğim bir sonuç bu gelir konusu. Son olarak temanız güzel olsun kullanıcı dostu olsun kendini sevdirsin. Tavsiye edebileceğim seo'su güzel tema isterseniz eğer yanlış hatırlamıyor isem 70 tl ile Ecce Pure teması var. Ek olarak kitaptakileri bu kitap kimsede yoktur ben bunu direk yazayım diye geçireyim demeyin. Bunu ilk düşünen siz değilsiniz.
Ek olarak okuduğunuz kitaplar, duyduğunuz bilgiler ile yani tek yönlü birşey pek başarı getirmez. En azından ben öyle düşünüyorum. Yakın çevreniz müsaitse bir kaç kişi daha alın yanınıza örneğin sadece tarih okuyup sadece tarih ile ilgili yazılar yazarsanız sadece tarih meraklılarını, ödev araştıranları ve tez araştıranları çekerisiniz. Bunun yanına teknoloji, oyun, ders vd konularda aynı prensipleri dahil ederek eklerseniz çok başarılı yerlere gelirsiniz.
Tekrar ediyorum tek el olarak benim fikrimi düşünmeyin. İlla bunlarla başarılı olacaksınız diye bir kural yok. Ben sadece kendi yaşadıklarımı, araştırdıklarımı kısaca tecrübelerimi sizle paylaşıyorum. Yani tecrübe etmeniz uzun sürecekken bu fikirler ile bu süreyi en aza indirebilirsiniz. 700 index varken bile adsense alabilmişliğim ve 3 adet blog oluşturup tek başına sıkıldığım için bırakmış biri olarak yazıyorum bunları.
İyi Çalışmalar.
the World shall know Pain
Interface Designer / IT