LikeSend adlı üyeden alıntı

Hep aynı kanalları izleye izleye fikirlerine zorla katılıyorsunuz farkında bile değilsiniz .

Arkadaşlar 1 Mayıs işçi bayramıdır meydanlarda toplanılır sloganlar atılır halaylar çekilir direnişin sembolüdür. Aslında ilk mesajda yazılandan çok daha uzun hikayesi var, bu işçi dayanışması direnişleri öncesi güneş doğuşundan batışına kadar bir çalışma sistemi mevcutmuş köleliğin bir üst versiyonu yani . Bu direnişlerin sonucunda ailelerinizin hakları var emeklilikleri var sendika hakları var işsizlik sigortaları var iş güvenliği standartları var var da var . Kimse size bir hakkı siz istemeden vermez istersiniz inat edersiniz mücadele edersiniz direnirsiniz ve alırsınız bunun ötesi berisi yok . 1 Mayıs insanlara bunu öğretmiş, işçinin birlik olursa patronu yenebileceğini patrona sözünü geçirebileceğini öğretmiş.

Bu ülkede yıllarca yasaktı zaten 1 Mayıs Taksim kutlamaları , farklı yerlerde farklı şekillerde kutlanıyordu . Hep bu karmaşalar yaşanıyordu çünkü işçi haklı devlet haksız . Bunu ben de söylemiyorum 2010 2011 de bu hükümet kendi söyledi işçiye bu taksimi kapamak zulümdür dedi ve kutlamaların Taksimde yapılması iznini verdi. Bayram gibi geçti 1 Mayıs halaylar oyunlar sloganlar tertemiz olaysız eğlenceli bir şekilde kutlandı.

Yani hükümet devlet buna izin verdiğinde tertemiz kutlanıyor hiç bir olay çıkmıyor, hükümetler eskiden komunizm korkusundan şimdide karşıt görüş görmeye dayanamadığından izin vermiyorlar insanlarda haklı olarak sen izin vermesen de ben oraya gireceğim diyor .

Bakın bakalım 2011 de bu hükümetin Taksimi açmasyla 1 Mayıs nasıl sornsuz geçmiş kendiniz görün : http://www.cnnturk.com/2011/turkiye/05/01/1.mayis.bayram.havasinda.gecti/615071.0/

Yani insanlara da hak verin her ne görüşten olursanız olun az bi durup düşünün . 2011 de Taksime çıkış sserbestken tek bir olay olmamış kimse hiç bir şey zarar vermemiş. Dmek sorun insanlarda değil hükümelerde devletlerde polislerde. Çünkü bunların karışmadığı alanlarda hiç bir sorun yok.

Hemde bu gün kandil. Bıraksalar insanlar 2 halay çekse 2 slogan atacaksa atsa sonra çekip gitsler ne olacak yani taksimi mi yiyecek bu insanlar.


Heee iyiki bugün kandil hemen kandili araya karıştırmayın ki sizde sözde biz işçiler(partizanlar,koministler) birlik olalım ülkeyi devirelim diyorsunuz zaten yıllardır amacınız bu değil miydi sizin. Bırakın bu ayakları. polis olmazsa biz rahat olacakmışız, sıkıntı çıkmayacakmış. Ya polis illa sen orada kargaşa çıkaracan diyemi geliyor hayır iki taraf içinde. siz orada yürüyüş yaparken başka tarafdan sıkıntı çıkar siz sıkıntı çıkarırsınız polis iki tarafı susturmak için önce uyarı yapıyor farkındaysanız ki artık şu zamanda oda işe yaramıyor toma giriyor iyide ediyor otur evinde ne işi var meydan slogan atıp artistlik yapacan. İleride böyle yürüyüşlere tank girmezse iyidir, ha bunuda siz ve sizin gibiler yapıyor neden sokağa dökülüyorsunuz yakıp-yıkıyorsunuz sonra vay efendim toma geldi vay efendim videoya al youtube da koyarız haberlere veririz hem para alır hem polisi kötüleriz diyorsunuz niye toma girdi niye polis biber gazı sıktı. Niye ben akrabalarım polisden en ufak zarar yemedik niye benim askerimden bir kurşun yemedik. Çünkü biz ve bizim gibiler Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı. Devlete karşı ayaklanma yapmadığımız için, devrim devrim diye böğürmediğimiz için. Anket yapalımmı? Şu forumda kaç kişi durduk yere karakola alınmış, kaç kişi evinde film izlerken biber gazı yemiş.

Kimse kimseye durduk yere zarar vermez. Ben diyorum abi her zaman şeriat gelsin bak bakalım sokağa dökülen oluyormu.

Daha da 1 mayıs şöyle böyle diye girmeyin konuya bellisinz işte benim gibi görüşte olan arkadaşlarda belli ayaklanma yapmaya çalışıyorsunuz. Siz madem bugün sadece sözde şarkılar-türkiler söyleyip oyun oynacaktınız, ozaman ben işimden evime dönerken neden duvarlda Gezi Parkı gibi 1 Mayıs olacak deniliyor sorarım sizlere