Kısaca şöyle belirteyim. Wordpress, drupal, joomla hazır sistemlerdir. Tema yapar yada hazır temaları satın alarak editlersiniz. Şöyle bir şey söyleyeyim. Örneğin linklerde belirttiğiniz bir temayı satın aldınız. Fiyatı gördüğüm kadarıyla 39$ birinin. Bu temayı kurmayı bilmiyorsanız birine kurdurmalısınız. Kaliteli şekilde kurulum yapan arkadaşlar ortalama 60 ila 100 lira arası ücret alıyorlar. Ekstra olarak düzenlemeler yaptıracaksınız. Bunada ortalam 50 ila 100 lira arası ücret ödeyeceksiniz. Toplamda ortalama 200 ila 300 lira arasında bir ücret ödeyeceksiniz. Buna göre kararınızı vermenizi tavsiye ediyorum. İstediğiniz en temel özellikler ile zaten ortalama 500 liraya sıfırdan tasarlayıp kodlamasını yapabiliriz. Tercih bu noktada size kalıyor yani.
Yoo hayır, kurma işlemlerini vs. kendim hallederim. Bu işlemlerde sorun yok. Ekstra bir iki düzenleme olacaktır dediğiniz gibi. 80 tl tema, 50 tl düzenleme desek 130. 50 tl host. 180. Hadi 200 olsun. 200 Tl gibi bir fiyatın çıkacağını düşünüyorum. Ama dediğim gibi kararsızım. Asıl aklıma takılan konu ise drupal wp ye göre daha gelişmiş diyorlar. yani bir drupal teması adeta başlı başına script oluyor diyorlar. İşte dediğim gibi aklıma takılan konu bu. drupal temalarının ücretleri nasıl bilmiyorum. yani scriptten daha ucuz bir fiyata hemen hemen aynı sistemi yazdırabilir miyim bilmiyorum. eğer drupal ile script arasında pek fark yoksa drupal düşünüyorum. ama bir kez daha belirtiyim benim sıkıntım drupal ile hiç alakamın olmaması yani bilgisizlik. yardımcı olabilir misiniz?