Bugün internette boş boş geziniyodum, herkesin bildiği bir efsane vardır “DeepWeb” onu hatırladım ve biraz araştırdım.
Şimdi DeepWeb’e felan girmedim, ama nasıl girildiğini öğrendim sayılır.Tor Browser diye adından da anlaşılacağı üzere bir tarayıcı varmış. Ve yine eğer yanlış anlamadıysam “.onion” alan adlı sitelere giriş yapabiliyormuşuz. Ama bazı yerlerde bu tarayıcıyı sadece güvenlik amaçlı kullanıyoruz felan yazmışlar, neyse konumuz o değil.


Şimdi anlatılanlara göre biz internetin sadece %10′luk gibi azıcık bi kısmını kullanıyormuşuz. Oda Google‘ın bize sağladığı kısım.Yani facebook,youtube,twitter, her ne kadar bizi geç indekslese de bloglardan bahsediyorum.Onun bi tık altı yasal p0rnografik içerikli siteler ve bi ara ülkemizde de gündemin kucağına oturan Wikileaks var.

Şimdi kimine göre DeepWeb şehir efsanesi, kimine göre psikopatların yeri, kimine göre de bilgi cenneti.Yani ultra kararsızlık var.Bunu şöyle açıklayabiliriz, normal internet bile DeepWeb‘in 1/10′u kadarsa ve normal interneti de farklı amaçlar için kullanabiliyorsak DeepWeb‘i her türlü şey için kullanabiliriz.Çünkü burda kural veya bir kısıtlama yok.



Şimdi psikopat yönünden bakarsak harbiden inanılmaz bir yer.Silah tüccarları,katiller,seri katiller,suikastçiler,hackerlar ve her türlü illegal işi yaptırabiliyorsunuz.Tabi 10.000$ paranız varsa.Ayrıca normal internette Gittigidiyor, Sahibinden gibi sitelere bile güvenemeyen insanlar varken DeepWeb gibi kural olmayan bir yerde katile güvenmek ne kadar mantıklı orası tartışılır.

Bilgi hazinesi yönünden bakarsak sonu olmayan bir bilgi cenneti DeepWeb.Normal internette 1 milyar döküman bulunurken DeepWeb‘de ise 550 milyar döküman vardır
  • .Ki bu çok büyük bir bilgi demek ama şöyle bi sıkıntı var Vikipedi’nin doğruluğundan kimse şüphe etmez ama DeepWeb‘de ki bilgiye güvenmek ne kadar mantıklı ?


  • Forumdan bi kardeşime göre ise,

    O kadar abartılıcak bir yer değil. Gerçektir, seviyeleri mevcuttur. Kendi girmişliğim de var. Evet pedofili insanlar, katiller mevcut fakat doğru kullanmayı bilirseniz çok önemli belgeler bulabilirsiniz. Örneğin ben bilimsel araştırma için kullanıyorum ve Tesla’nın bir çok deneyi paylaşılıyor. Deepweb’te $20.000′a katil tutabilirsiniz yarısı işten önce yarısı işten sonra kuralıyla. İstediğiniz bir siteyi çökerttirebilirsiniz fakat tüm bunları sanal para yani bitcoin karşılığında yapabilirsiniz. Güvenlik amacıyla çoğu site gerçek para kullanmaz. Korkulucak bir yer değildir, tedbirinizi alıp girerseniz çok işinize yarar.[**]
    Valla doğruyu söylemek gerekirse Tesla’nın deneylerini görmek hem zevkli olur hem de yararlı olurdu.Ama ben hala DeepWeb‘e güvenemiyorum :)

    Yine forumdan bi arkadaşa göre ise DeepWeb den o kadar da korkmamak gerekiyor.Her girene kötü olaylar yapılacak diye bir şart yokmuş.Yine arkadaşa göre ince ve titiz bir çalışmayla normal internette bulamayacağınız şeyi DeepWeb‘de bulabilirsiniz.Belki normal interneti kullanmak kadar kolay olmasa da yinede bulursunuz.Yine aynı arkadaşa göre sadece uyuşturucu satan, çocuk istismarı yapan,insan-silah ticareti yapan sitelere bakıp yorum yapmakta DeepWeb‘e karşı haksızlık olurmuş.

    İnsan üzerinde psikolojik etkisi bence kesinlikle çok büyük.Çünkü garip garip işkenceler,cinayetler vs. herşey burda.Yanlız bazı şeyler kafama takılmıyo değil.Bütün dünyanın gözü önünde bunu yapıyolar ama hiç bi yetkili buna dikkat etmiyor mu ? Enteresan…

    Son olarak, bence DeepWeb‘e hiç bulaşmayın.Normal internet size hayli hayli yetecektir.

    Not:Yazı tamamiyle bilgilendirme amaçlıdır, kimseyi DeepWeb‘e teşvik etmiyor ve tavsiye etmiyorum.

    Kaynak:http://www.metinyazar.com/inceleme/deep-web-nedir.html