lostyazilim
tr.link

Robots.txt sitemap.xml ve meta tag kullanımı

5 Mesajlar 1.909 Okunma
lstbozum
tr.link

Wulcan Wulcan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Test ve Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 150
  • Beğeniler 24 / 29
  • Ticaret 4, (%100)
Öncelikle forumda ilk konum ve ilk mesajım. Zaten takip ediyordum ancak yazacak kadar bilgim yoktu. Hala da yok bulamadığım bir konu için soru sormak istedim.

sitemap.xml in genel olarak site içinde ki linkleri barındırması gerektiğini biliyorum ancak neye dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum.

robots.txt dosyasının arama motorlarını karşıladığını ve arama motorlarının ilk olarak bu dosyaya baktığını biliyorum ama içeriğinin ne olması gerektiğini bilmiyorum tek anladığım User-agent: * yazdığımızda bütün arama motorları için geçerli olduğu.

meta tag konusunda; 50 belki daha fazla meta tag olduğunu biliyorum fakat hangisinin ne denli önemli olduğunu ne yazık ki bilmiyorum. keywords tagının önemi dışında tabi. Özellikle meta tag içinde robots.txt ve sitemap.xml ile ilgili birşey var mı esas merakım bu.

Bu konular hakkında bilgi verebilirseniz çok yardımcı olursunuz. Teşekkürler iyi forumlar.

wmaraci
reklam

byeli byeli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Gazeteci-Webmaster
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad F** M**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 6
  • Ticaret 13, (%100)
Google, yahoo ve yandex gibi arama motorlarının, özellikle Google'nin Webmaster yönergelerini ve bu konularda hazırladıkları detaylı açıklamaları okumanı tavsiye ederim
Wulcan

kişi bu mesajı beğendi.

Gusso Gusso WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 0 / 5
  • Ticaret 4, (%100)
Bunları ne için kullanacağının da önemi bulunmakta.

Robot.txt dosyası genellikle eklemek amacıyla değil engellemek amacıyla kullanılır bundan dolayı sakıncalı bir dosyadır. Benim karşılaştığım en iyi örnek sahibindendir aynı zamanda şaşırtıcı olanı ( yandex'in siteyi indexlemesini komple engellemiş)

Eğer bir e-ticaret siten (kredi kartı bilgilerinin alındığı sayfayı engelle, Kullanıcı sözleşmesini engelle) yoksa veya özel veriler barındırmıyorsan robot.txt i fazla kurcalamana gerek yok

Sitemap ise aslında bir değer mekanızmasıdır. Bu mekanizmayla robotlara neyin senin için ne kadar değerli olduğunu anlatırsın bunun için 0,1-1 arası bir numaralandırmayla 0.5 gibi bir kod gönderebilirsin.

Bu iki olgunun kullanılması aslında zamandan ve mekandan tasarruf etmektir. Dolayısıyla çok derin içerik veya benzeri şeylere sahip değilsen çok fazla bir esprisi yok diyebiliriz. Sonuçta robotlar sayfa derinliği arttıkça önem derecesini de azaltır. Gereksiz sayfaları onlara okutmanız asıl hedefiniz olan sayfanın robotların gözünde değerinin düşmesi demektir.

Meta tag konusunda ise ne sorduğunu ve ne istediğini daha net olarak anlatırsan belki yardımcı olabilirim.

Mesajda yazdığın gibi keywords tag'in hiç bir önemi yoktur Google gözünde. Google meta keywordsleri okumaz ama yararı olacağını düşünüyorsan diğer arama motorları için kullanabilirsin. Burada kullanacağın keywordsleri title ve desc içinde geçirmen daha yararlı olacaktır.
Wulcan

kişi bu mesajı beğendi.

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Robots.txt wp için
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/

Sitemap: http://sitead ı.com/sitemap.xml

Meta Tag ile ilgili olarak, All in Seo kullanıp, Her konuna istediğin gibi Desc ve Keyword ekleyebilirsin
Wulcan

kişi bu mesajı beğendi.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
wmaraci
wmaraci

Wulcan Wulcan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Test ve Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 150
  • Beğeniler 24 / 29
  • Ticaret 4, (%100)

Gusso adlı üyeden alıntı

Bunları ne için kullanacağının da önemi bulunmakta.

Robot.txt dosyası genellikle eklemek amacıyla değil engellemek amacıyla kullanılır bundan dolayı sakıncalı bir dosyadır. Benim karşılaştığım en iyi örnek sahibindendir aynı zamanda şaşırtıcı olanı ( yandex'in siteyi indexlemesini komple engellemiş)

Eğer bir e-ticaret siten (kredi kartı bilgilerinin alındığı sayfayı engelle, Kullanıcı sözleşmesini engelle) yoksa veya özel veriler barındırmıyorsan robot.txt i fazla kurcalamana gerek yok

Sitemap ise aslında bir değer mekanızmasıdır. Bu mekanizmayla robotlara neyin senin için ne kadar değerli olduğunu anlatırsın bunun için 0,1-1 arası bir numaralandırmayla 0.5 gibi bir kod gönderebilirsin.

Bu iki olgunun kullanılması aslında zamandan ve mekandan tasarruf etmektir. Dolayısıyla çok derin içerik veya benzeri şeylere sahip değilsen çok fazla bir esprisi yok diyebiliriz. Sonuçta robotlar sayfa derinliği arttıkça önem derecesini de azaltır. Gereksiz sayfaları onlara okutmanız asıl hedefiniz olan sayfanın robotların gözünde değerinin düşmesi demektir.

Meta tag konusunda ise ne sorduğunu ve ne istediğini daha net olarak anlatırsan belki yardımcı olabilirim.

Mesajda yazdığın gibi keywords tag'in hiç bir önemi yoktur Google gözünde. Google meta keywordsleri okumaz ama yararı olacağını düşünüyorsan diğer arama motorları için kullanabilirsin. Burada kullanacağın keywordsleri title ve desc içinde geçirmen daha yararlı olacaktır.

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Robots.txt wp için
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/

Sitemap: http://sitead ı.com/sitemap.xml

Meta Tag ile ilgili olarak, All in Seo kullanıp, Her konuna istediğin gibi Desc ve Keyword ekleyebilirsin

byeli adlı üyeden alıntı

Google, yahoo ve yandex gibi arama motorlarının, özellikle Google'nin Webmaster yönergelerini ve bu konularda hazırladıkları detaylı açıklamaları okumanı tavsiye ederim

Bunlar gerçekten çok yardımcı oldu. Meta tag içinde robot txt burada sitemap burada gibi bir şey yapmam gerekiyor mu? robot.txt nin sistemde olamaması bir sıkıntı yaratır mı sonuçta benim için o kadar önemli değilmiş. Şuan kurduğum site wp değil ne yazık ki. Daha önce kullanmıştım (onuda buradan öğrenmiştim:D ) çok faydalı bulmuştum. Şuan c# .net ile uğraşıyorum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al