Konuya odaklanalım :D şimdi , davet sistemi saçma sapan bir iş , kimi bulacaksın da kim seni oraya davet edecek ?
Ama benim dediğim şekilde sistem olursa o para bir şekilde bulunur , paylaşım kalitesi yükselir , 50 tl kaybetme korkusu olacağından , mesajlar daha seviyeli olur , insanlar birbirlerine daha hoş görülü yaklaşır , elit bir ortam olur.
Bu şekilde sistem geliştirilerek , forum kalıbından da çıkar ve tam bir topluluk ortamına dönüşür.
Ama benim dediğim şekilde sistem olursa o para bir şekilde bulunur , paylaşım kalitesi yükselir , 50 tl kaybetme korkusu olacağından , mesajlar daha seviyeli olur , insanlar birbirlerine daha hoş görülü yaklaşır , elit bir ortam olur.
Bu şekilde sistem geliştirilerek , forum kalıbından da çıkar ve tam bir topluluk ortamına dönüşür.
Geçenlerde aynı fikri düşünmedim değil. Neden Türkiye'nin popüler bir sosyal medya sitesi yok diye. Ben şahsen Wmaracını kullandığım kadar ne Facebook'u ne de Twitter'i kullanırım. Bence Wmaracı'nın bunu yapabilecek gücü var. Hani bir köşesine sosyal medya siteleri gibi profil sayfası, istediklerini paylaşma bölümü gibi bölümler açarak aşama aşama sosyal medya sitesine dönüştürülebilir.
Forum, blog, webmaster araçları zaten var. Hem böyle bir çalışma yürütürlerse eminim ben dahil binlerce blogcu tarafından haber konusu yapılır ve çok kısa sürede yayılır.
Parayla üyelik, davetiye sistemi ile üyelik gibi engeller bence sadece bu platformu batırır. Yıllardır bizde var olan SiberAlem ve benzeri arkadaşlık sitelerini bilmeyeniniz yoktur. Sırf ücretli üyelik aldıklarından dolayı şu an Facebook sitesinin gölgesinde bile değiller.