Bana göre cevap şudur; Uzun zaman boyunca ücretsiz forum scripti dağıtan bir destek forumunda görev yaptım. Küçük yaşta bu işe başlayan kardeşlerimiz sürekli bir farklılık olsun, daha iyi gözüksün, "olum bu .tk (nokta te ka lağn)" dediği vs. durumlar meydana geldiği için; akşam ezanından sonra yatana kadar forumlarla uğraşıp daha sonra olduğu gibi yarıda bırakıp uzun süre öylece kaldığı ve Google, Yandex gibi arama motorlarında görüldüğü zaman (birde her forumda reklam yapılıyor oradan görülüyor) insanların kafasında -> ".com / .net / .org gibi siteler daha iyi" fikri oluştu. Şahsen benim fikrimde bu yana.

Bizler paramızı verip sitemizi kurduktan sonra şöyle bir durum oluşuyor; "Ben para verdim ve hakkını kazanmalıyım." Fakat o kardeşlerimizde zaten para vermedim istersem tekrar açarım durumları olduğu için ilgilenilmedi, makale, konu vs. eklenmedi ve öylece bırakıldığı için ".tk" domain'inden insanlar soğumaya başladı.

İlk forumlara adım attığımda ".tk" alan adına sahip bir haxball forumu vardı. (Haxball; browser futbol oyunu, hala devam etmekte.) Orada zaten kitlesini oluşturmuş, insanların artık günlük yaşantılarına girmiş bir şekilde ilerliyordu. Bu tarz forumlara lafım yok, eğer hala kullanan ve hakkını kazananlar varsa onlar beni yanlış anlasın istemem.

Not : Tamamı ile görüşümü yazmış olup belirli kişilere laf atmak amacıyla yazmadım. Eğer görüşüme zıt bir görüşünüz varsa alıntı olarak yazarsanız sevinirim.
:)