konuyu buraya açtım.
yemek tarifleri için bir tema olabilir ama emin değilim. böyle bir tema yaparsam bir blog temasına göre çok uğraşmış olacağım (ki yaparken bu temadaki zevki alacağımı düşünmüyorum). Ücretsiz dağıttığımda çok kullanan olur ama bir kazancım olacağını sanmıyorum. ücretli sattığımda da türkçe bir temadan yeterli kazancı sağlayacağımı düşünmüyorum.
firma rehberi içinse özel script kullanmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. üstüne dursam 2 haftada felan bir script çıkarırım ama şimdiki php bilgim ile hiç bir şey değilse scriptteki güvenlik zaafiyetleri webmasterları çıldırtır.

sohbet temasından kastını tam anlamadım ama aklımda bir tema şablonu var. onu önce pngye döküp denemek istiyorum. düşündüğüm gibi olursa mevcut temalardan çok farklı olacaktır yapısı itibari ile de yorumlar kısmı sayesinde sohbet teması olmaya uygun bir tema. tabi doğru anladıysam. gerçi o bilgi kütüphanesi gibi birşey içinde kullanılabilirde neyse :)

ayrıca şimdi okuyup gördüm. Valkyrie arkadaşa ecce için yaptığı subliminal reklamdan dolayı teşekkür ediyorum. yalnız burda benim sizlere yapacağım temadan konuşuyoruz başkaların yapmış olduğu ticari temalardan değil.