Yazılan cevaplar içerisinde biri dışında diğerleri bu soru ile bağdaştırılabilir görünmüyor. Bir çok makale'de alexa hakkında yazılar yazmıştım. Ancak sanırım arkadaşlarımız forum içerisinde arama yaprak konuya ulaşmak yerine ya konu aktifleştirmek için yada daha kolay ve yeni bilgiye ulaşmak için Alexa ile ilgili konular açıyor.

Bu linkte http://wmaraci.com/forum/alexa/alexa-herzaman-dusuyor-ziyaretci-az-95680.html

ve

Bu linkte http://wmaraci.com/forum/alexa/alexa-hilesi-bisi-yoktur-diyenler-toplanin-hele-bakim-104189-2.html

Alexa hakkında söylenebilecek hemen herşeyi yazmıştım sanırım. Alexa sizin düşündüğünüz kadar gözünüzde küçültebileceğiniz bir sistem değil. Yada Google'ın çok ama çok ciddiye alacağı bir sistem'de değil. Ancak Google en küçük blog sitesini dahi ciddiye alıp index altına alırken ve binlerce site Alexa verileri ile bir çok analiz işleminde değer sıralamasını kullanırken. Google'ın Alexa'yı kale almadığını söylemek çok yanlış olur.

Google her siteyi ciddiye alır ve potansiyel bir tehlike olarak görür; tehlikeden kastım kullanıcı güvenliği başta olmak üzere, sistem ve global yapı güvenliği konusunda. Zaman içerisinde her veriden faydalanmayı Algoritmasında her türlü analizi değerlendirmeyi kendisine kriter olarak aldı.

Amazon firması Alexa'da son 3 yılda iki kez tasarım değişikliğine gitti. İlk değişiklik açıkçası berbattı. Son değişiklik ise göze daha hoş gelen bir yapısı var. Her ne kadar Alexa kayda değer değil gibi görünsede ne yazıkki iş sizin düşündüğünüz kadar basit değil.

Global'de Alexa'yı bilmeyen webmaster var mıdır? Yoktur... Ciddiye alır almaz o ayrı bir konu ama yoktur. İşte Alexa'nın başarısı. Global bir ürün olması onun başlı başına ciddi bir yeri olmasına neden oluyor.

Google ilk çıktığında ve uzun bir dönem şirketleşme profilinde para kazancını yükseltmeye başlayana kadar sadece masum iyi kalpli ve temiz niyetli bir arama motoruydu. Şimdi ise sahiplerinin bile içinde söz hakkı olmadığı global bir şirket. Kurucularının dahi söz hakkı yok. Dolayısıyla kimin kimi ciddiye alacağını konuşmak yerine global çalışmalar için kolları sıvamak gerektiğini düşünüyorum.